Liesbeth van HoffenIn deze rubriek wordt elke keer een bewoner uit de Tuinwijk geïnterviewd door opbouwwerker Evert Dagelet. Dit gebeurt aan de hand van een vast vragenlijstje. De ondervraagde bewoner noemt aan het eind de naam van de bewoner aan wie “de pen doorgegeven wordt”. Het interview met die persoon komt in de volgende Tuinfluiter!
In de vorige Tuinfluiter hebben we Jan Arnold uit de Radijsstraat geïnterviewd. We blijven voor de volgende “pen” nog even in de Radijsstraat en belanden bij Liesbeth van Hoffen.
Wat is uw naam?
Mijn naam is Liesbeth van Hoffen.
 
Waar en wanneer bent u geboren en heeft u ook nog broers of zusters?
Ik ben 1966 op 29 augustus in Zwolle geboren. Ik heb 1 broer en 2 zussen, we waren dus thuis met zijn zessen. Vroeger woonde mijn broer en één zus ook in Groningen, maar tegenwoordig wonen we door het land verspreid. Ik ben op mijn 17e naar Groningen gekomen om Pedagogiek te gaan studeren.
Woont u al lang in de Tuinwijk?
Vanaf 1987! Dat is dus al 25 jaar! Ik heb altijd in hetzelfde huis gewoond. Vroeger (tijdens mijn studie) woonde ik met vriendinnen in hetzelfde huis, maar deze zijn op een gegeven moment allemaal “uit huis gegaan”. Daarna ben ik nog een tijdje hospita geweest. Dat was erg leuk. Ik stelde toen een lege kamer beschikbaar aan voornamelijk buitenlandse studenten (uit Italië, Portugal en Estland).
 
Waar werkt u?
Ik werk als ZZP-er als o.a. koordirigent. Ik heb op dit moment 2 koren onder mijn hoede. Eentje in Warffum en een in Winschoten. Daarnaast heb ik 2 koren zelf opgericht. Focus Vocaal en Stichting Koorkracht. Naast mijn werkzaamheden als dirigent ben ik bezig met een nieuw project in de Tuinwijk zelf, genaamd TinT ( oftewel Thuis in de Tuinwijk). In dit project wil ik graag samen met andere (zoveel mogelijk!) Tuinwijkbewoners de geschiedenis van de Tuinwijk laten zien. Deze is namelijk erg boeiend; de Tuinwijk weerspiegelt een stukje van de sociale geschiedenis van Nederland. Ik hoop dat dmv dit project de  “nieuwe bewoners” ( bewoners die sinds de renovatie in de Tuinwijk wonen) meer binding krijgen met de Tuinwijk en met andere Tuinwijkbewoners. Meer informatie over dit project kun je lezen op de website  www.thuisindetuinwijk.tk of via de reguliere wijkwebsite www.tuinwijkgroningen.nl.

Met hoeveel mensen woont u samen in ėėn huis?
Ik woon op dit moment in mijn eentje.

Heeft u ook huisdieren?
Ik heb een hond, deze heet Biawa. Ik heb Biawa voor het eerst gezien in Polen. Voor koor-optredens kwam ik wel in Polen. Een tijdje later, toen ik daar voor vakantie weer was, hadden ze pups en was ik verkocht. Toen heb ik haar meegenomen naar Nederland. Ik heb vroeger ook altijd katten gehad.

Wat zijn uw favoriete tv programma’s?
Ik kijk regelmatig Pauw en Witteman en om al die serieusheid weer een beetje te compenseren ook RTL Boulevard. Daarnaast kijk ik ook graag naar muziekprogramma’s zoals The Voice of Holland e.d. Ook kijk ik soms naar de stadszenders zoals RTV Noord en OOG TV. Ik houd van verschillende soorten films zoals romantische komedies ( met vriendinnen op de bank) maar ook van de wat alternatieve films. Actie films vind ik voornamelijk leuk om the special effects! ( maar dat is voornamelijk omdat ik zelf ook filmpjes maak!)
Wat zijn de laatste boeken, tijdschriften of kranten die u heeft gelezen?
Het laatste boek wat ik gelezen heb is Bonita Avenue van Peter Buwalda. Dit boek vertelt de ondergang van de familie Sigelius en speelt tegen de achtergrond van de vuurwerkramp in Enschede in 2000. Wat ik ook een erg leuk boek vind is “Het verhaal van Edgar Sawtelle”. Dit boek gaat over een jongen de niet kan praten maar een erg speciale band met zijn honden heeft. Een aanrader! Ik heb geen krantenabonnement maar ik lees zo nu en dan een krant waar ik deze tegenkom. Ik lees zo nu en dan een (bergsport) tijdschrift en andere bladen.
 
Wat zijn uw hobby’s of bezigheden?
Mijn hobby’s zijn zingen, lezen, fotograferen en filmen ( fotograferen en filmen doe ik veel voor de wijkwebsite). Dit laatste is eigenlijk begonnen als een experiment maar door de vele leuke reacties op mijn filmpjes ben ik hier mee verder gegaan. Inmiddels worden mijn filmpjes regelmatig uitgezonden op Stadjerstv. Ik heb hiervoor ook een cursus bij OOG TV gedaan.
 
Gaat u wel eens uit?
Ik ga zo nu en dan naar een koorconcert in de stad of ergens in een kerkje in de provincie. Een tijdje geleden ben ik nog naar Eurosonic geweest wat ik erg leuk vond. Daarnaast ga ik soms naar de film of naar een muziek bandje in de stad. Mijn neef(je) Gijs speelt in een bandje waar ik regelmatig ga kijken.

Waar is u laatste vakantie naar toe geweest?
Ik heb vorige zomer 3 korte reisjes ondernomen. De 1e was samen met een projectkoor naar Tallinn (de hoofdstad van Estland, een echt koorzangersland. Ik ontmoette daar de student (Leho) uit Estland weer die bij mij op kamers had gezeten!) (Vervolgens ben ik nog een weekje met mijn zus en haar kinderen naar Ameland geweest en daarna ben ik samen met Biawa ( mijn hond) nog een weekje wezen kamperen in Duitsland. Ik houd erg veel van kamperen en wandelen in de bergen maar vorige zomer was het toch wel heel erg nat en koud dat we eerder zijn vertrokken! Hopelijk krijgen we dit jaar een mooiere zomer!
Wat vindt u zo bijzonder aan de Tuinwijk?
Ik vind de mix van bewoners in de wijk erg bijzonder. Ik maak regelmatig een praatje op straat met een buurvrouw / buurman of andere buurtbewoner, dit is iets wat in andere wijken in of ronddom de stad minder makkelijk gaat. Daarnaast is de opbouw van de wijk en de geschiedenis die de wijk uitstraalt iets wat mij hier doet thuis voelen. De ligging van de wijk, vlakbij het centrum, Noorderplantsoen en het Noorderstation zijn uiteraard ook grote pluspunten.

Ben je zelf al actief geweest in de buurt?
Jazeker! Zoals je al hebt kunnen lezen ben ik erg actief als “wijkreporter” en ben ik sinds kort druk bezig met het project TinT ( Thuis in de Tuinwijk). Daarvoor was ik ook al actief in het straatcomité Radijsstraat. Ik ben hier ooit door Derk Jaap Bessem bij gevraagd om voor een straatfeest kinderactiviteiten te organiseren. Daarna heb ik mij ( in 2003) actief bezig gehouden met de Schilderpanelen  die op de huizen in de Radijsstraat hangen. Vanaf 2010 ben ik officieel lid van de wijkvereniging Tuinwijk, samen met Derk Jaap Bessem en Jan Arnold.

Aan wie wilt u de pen doorgeven?
Ik wil de pen graag doorgeven aan Marija Katic, (regisseuse van TinT), zij woont in de Fruitstraat!
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden