> De Poort: Spiritualiteit

de_Poort_1000De Poort, Centrum voor Spiritualiteit, gevestigd in het klooster van Moesstraat 20. 
Voor verdieping, meditatie, uitwisseling, christelijke mystiek, lezingen, zen, yoga, tai chi, mandala tekenen, zang en dans.
Een pas op de plaats om te groeien en weer verder te kunnen.

Folder en cursusboekje aanvragen op tel. 050 – 5712624 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres: Moesstraat 20 - 9717 JW Groningen

Meer informatie: Klik hier
Reportage Wereldomroep: Klik hier
Klik op de foto's om ze te vergroten
(F11 toets voor volledig beeld)
Spiritualiteit in de wereld
Martin_Luther_King_-_March_on_WashingtonDag en nacht komt het wereldnieuws ons leven binnen.
Een aanslag, een aardbeving, de financiële crisis, de Mexicaanse griep, politieke en kerkelijke ontwikkelingen...via radio, tv, internet en mobiele telefonie bereikt ons voortdurend een vloed aan informatie. Vaak is het onheil. Om moedeloos van te worden. Je vraagt je wel eens af wat je daar als eenling aan kunt doen.

Dom_Helder_Camera
Toch sta je vaak versteld van wat een enkele mens of een kleine groep mensen in positieve zin teweeg kan brengen. We kennen beroemde ‘enkelingen' als Mahatma Ghandi, Helder Camara, Martin Luther King, Moeder Teresa, Nelson Mandela - mensen die zich niet neerlegden bij ‘zo is het nu eenmaal', maar tegen de stroom in durfden zwemmen en anderen met hun overtuiging in beweging brachten.

Maar ook op kleinere schaal zijn die mensen er. Tallozen. Ze zorgen voor zieken, werken in een buurthuis, kerk, wereldwinkel of gevangenis, halen oud papier op voor de school, lopen zich in vakbond of politiek het vuur uit de sloffen. Vaak vallen ze niet op. Ze zetten zich in voor het goede, eenvoudig omdat ze erin geloven. Ze laten zich niet dicteren of ontmoedigen door ‘hoe het nu eenmaal is', maar leven vanuit de waarden die zij wezenlijk vinden. Waarden die te maken hebben met het wezen, de kern van hun leven.
Dat is het terrein van de spiritualiteit: van waaruit leef je, hoe kijk je naar de wereld, naar de mensen om je heen, naar jezelf? En hoe geef je vorm aan die kijk?

In De Poort wordt op dit terrein voortdurend nagedacht, gesproken en geoefend. Het thema van de drie Open Avonden, Heelwording, sluit daar bijvoorbeeld goed op aan. Wie ben je als mens, hoe kun je geestelijk groeien, juist in je concrete dagelijkse leven?

Loes_MarijnissenDe weg gaat verder
Dit jaar bestaat De Poort 20 jaar. Loes Marijnissen, die het centrum heeft opgericht en er samen met haar man, studentenpastor Ben van der Maas, de drijvende en gedreven kracht van was, heeft op 15 mei j.l. afscheid genomen van ‘haar' Poort. Het afscheidsfeest begon met een lichtritueel in de kapel en werd beneden voortgezet met vele oude en nieuwe bekenden die Loes dankbaar toezongen en -spraken. Uit alles bleek hun dankbaarheid voor de inspiratie en de bergen werk die Loes en Ben hebben verzet. Nog zo'n paar ‘enkelingen'! We wensen hen alle geluk toe op hun verdere levensweg.
En alle oude en nieuwe bezoekers van de Poort, cursisten en medewerkers een goed nieuw cursusseizoen.

Marika Meijer
coördinator
_1597_Ramen_in_de_kapel
Ramen in de kapel

Grote_zaal_de_Poort_1200
Grote zaal

Dag_van_de_Aarde_1200_met_Jannie_Visscher
Dag vd Aarde met wethouder Jannie Visscher
25-04-2009