Homestart Foto 09 PM gezinvrijwil zandbak
Een gezin met jonge kinderen runnen, stress, ziekte, (g)een baan, het huishouden;soms moeten moeders en vaders een topprestatie leveren. Als het even allemaal te veel wordt kunnen gezinnen een beroep doen op Home-Start. Een vrijwilliger die ervaring heeft met jonge kinderen komt dan wekelijks één dagdeel helpen. Precies dat steuntje geven waarmee het gezin door deze moeilijke periode van 'piekbelasting' heen komt.Humanitas biedt met Home-Start hulp aan gezinnen.
Klik op de foto
"Joe-oe-oepie! Daar is ze weer!" Kinderen zijn enthousiast bij het zien van de vrijwilliger van Home-Start. Maar ook moeder is opgelucht. Even rust, want Els doet een spelletje met de kinderen. En met Els kan moeder het hebben over dat moeilijke gedrag van de oudste.
De vrijwilligster is een vaste steun die praktische hulp geeft en die vooral kan luisteren. Luisteren naar de belevingen van de ouder rondom de opvoeding of over andere beslommeringen die spelen in het gezin. Niet als een betweter die het wel even komt vertellen, maar als een hulpvaardige buurvrouw die bijspringt en uit eigen ervaring put als het gaat om opgroeiende kinderen.
 
Homestart voorziet in grote behoefte
Ouders met jonge kinderen laten horen dat ze deze steun zeer waarderen. Hulp van familie, buren of vrienden is niet altijd vanzelfsprekend beschikbaar. De Home-Start coördinator zoekt een vrijwilliger die het beste past bij de vraag van het gezin.De vrijwilligers krijgen een cursus zodat ze op de 'homestart-manier' gaan werken. Dit betekent bijvoorbeeld dat de vrijwilliger er is voor het gezin, zonder te oordelen, op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen. De vrijwilliger blijft op ‘haar handen zitten’; ze komt niet in actie door bijvoorbeeld spontaan de afwas te gaan doen, tenzij de vader of moeder vraagt om dat samen te doen.
 
Gewoon bellen
Gezinnen: wilt u deze vorm van ondersteuning en praktische hulp? Bel of mail ons en we maken een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Er zijn geen kosten aan verbonden en de vrijwilliger sluit aan op uw vraag.
 
Vrijwilliger: We zoeken weer nieuwe vrijwilligers! Bent u de vrijwilliger die tijd en ruimte over heeft om een gezin steun te verlenen? Iedereen kan zich opgeven als vrijwilliger, een superopvoeder hoeft u niet te zijn, opvoedingservaring is wel een eis. Gezinnen zitten om u te springen, dus aarzel niet! Op 9 december starten we met de voorbereidende cursus.
Voor meer informatie
 
Coördinator: Mariet Rankenberg (vakantie tot 17 augustus) T: 06 35112904 M: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of: MIP Humanitas: T: 050 3126000 - M:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden