Herinrichting_Studentenbuurt_23_maartMeteen na afgelopen weekend werd de in de hele Magna Petestraat het nieuwe riool onder een keurig gladgestreken laag zand weggewerkt. Daarnaast ging de aanleg van de nieuwe riolering nu het hoekje om, de Studentenlaan in. Daarvoor was over de hele lengte van de Studentenlaan de stoep al opgebroken geweest om aan de waterleiding te werken.Vandaag zou ook in de Magna Petestraat de waterleiding vele uren afgesloten worden. Daar had ik mij dus op voorbereid door de avond te voren emmers, gieters en lampetkannen vol met water klaar te zetten.
Klik op de foto's: druk eerst F11
Enige ervaring met het leven zonder water in een huis heb ik wel; een deel van de emmers en lampetkannen dateerde nog uit mijn ""kraakperiode""; ruim twee jaar wonen in een huis zonder waterleiding en elektriciteit. In die tijd waren er in de stad nog aparte badhuizen; ook in de Studentenbuurt.
Herinrichting_Studentenbuurt_23_maart-1 Herinrichting_Studentenbuurt_23_maart-4 Herinrichting_Studentenbuurt_23_maart-3 Herinrichting_Studentenbuurt_23_maart-2
Wanneer dat badhuis er nog geweest zou zijn, had het nu nog even goede diensten kunnen bewijzen! Maar wat schetst mijn verbazing; van het afgesloten water totaal niets gemerkt. En de keurig aangeharkte zandvlakte wordt aan het begin van de Magna Petestraat weer opnieuw weggegraven. Ook onder de Flankeurspoort is de straat opnieuw opgebroken. Is hier iets fout gegaan? Deugd de coordinatie niet??

Gisteravond hoorde ik op radio 1, Casa Luna , een interview met de directeur van Waternet Amsterdam; het geheel geintegreerde waterleiding, riolering , waterzuivering en vaarwegen- beheer in de hoofdstad. De fusie had juist plaats gevonden om langs elkaar heenwerken van al die watersectoren in Amsterdam te voorkomen. Misschien iets voor Groningen??

Derk Jaap Bessem.
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden