Herinrichting_Studentbuurt_28_mei_2011Het meest opvallende van de herinrichting van de Studentenbuurt is op dit moment wel de aanleg van de speelplek in de Flankeurspooort. Daar is inmiddels een grote ellips ontstaan , die heel duidelijk de contouren van de speelplek bevat. De ""Scandinavische Kei"" is maar weer even aan de kant gelegd. Het blijft nog even spannend wat zijn definitieve plek zal worden , in combinatie met de speeltoestellen. De aanleg ervan stelt de bewoners wel voor voortdurende verrassingen; de ene dag fiets je er op de rijplaten zo langs ; de volgende dag zijn alle rijplaten weer verdwenen en is zelfs de hele Flankeurspoort praktisch afgesloten.
Maar weer een dag later is er onder de poort een geheel nieuw beklinkerd plein gemaakt, dat een behoorlijk definitieve indruk maakt.
Klik op de foto's, druk eerst F11
Herinrichting_Studentbuurt_28_mei_2011-1 Afhankelijk van de fase, waarin het werk verkeerd, klaagt een enkele bewoner wel eens over het feit, dat je bijvoorbeeld plotseling niet met een rolstoel je huis uit kunt, omdat er voor de deur een diepe greppel is ontstaan. Het is echter begrijpelijk, dat de bouwvakkers niet altijd weten, wat zich achter de voordeuren bevind. Dan kan er wel eens even zo'n hobbel ontstaan.
Herinrichting_Studentbuurt_28_mei_2011-2Het is ook duidelijk, dat de officiele hulpdiensten op dit moment niet altijd de Studentenbuurt echt volledig in kunnen komen. Moet je met een brancard je huis uit, dan wordt dat even ploegen door de zandvlakte.
Dit is natuurlijk de consequentie van een aanpak, waarbij een straat in een keer geheel overhoop wordt gehaald, om het werk zo snel mogelijk in een straat weer klaar te krijgen.
Een fasegewijze aanpak was natuurlijk ook mogelijk geweest, maar dan zaten we over een paar maanden nog steeds overal in het zand. (en we zullen er maar vanuit gaan, dat de slangen van de brandweer vele tientallen meters lang zijn en het altijd wel zullen halen.)

Ook in de Ooftstraat vorderen de twee speelplekken, echter is hier zojuist bekend geworden, dat de levertijd van de geplande speeltoestellen vanaf nu nog tien weken is. Dat betekend, dat zij rond week 32 geleverd kunnen worden; midden in de bouwvakvakantie. Dus dat wordt nog even geduld hebben , ook met de geplande feestelijke opening!

Derk Jaap Bessem
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden