Marike_Lejeune_1200In deze rubriek wordt elke keer een bewoner uit de Tuinwijk geïnterviewd door opbouwwerker Evert Dagelet. Dit gebeurt aan de hand van een vast vragenlijstje. De ondervraagde bewoner noemt aan het eind de naam van de bewoner aan wie "de pen doorgegeven wordt". Het interview met die persoon komt in de volgende Tuinfluiter en daarna op de site!
In de vorige Tuinfluiter hebben we Niels Timmer uit de Studentenbuurt geïnterviewd. We blijven nog (steeds) even in de Studentenbuurt en wel bij Marike Lejeune. Zij woont ook in de Flankeurspoort.

Wat is uw naam?
Marike Lejeune

Waar en wanneer bent u geboren en heeft u ook nog broers of zusters?
Ik ben in 1976 geboren in Utrecht. Ik heb een oudere zus en zij woont op dit moment in Vianen, Uitrecht. Ik ben naar Groningen gekomen om Communicatie te studeren aan de RUG.

Woont u al lang in de Tuinwijk?
Wij wonen hier sinds 2 jaar met veel plezier.

Waar werkt u?
Ik werk sinds 1,5 jaar als docente communicatie op de HanzeHogeschool. Daarvoor heb ik als docente Nederlands gewerkt en daar weer voor bij het UMCG als "voorlichter", maken van infofolders / Flyers e.d. Mijn vriend werkt als software tester bij een pensioenbedrijf.

Met hoeveel mensen woont u samen in ėėn huis?
Sinds 8 maanden met zijn drieën! (terwijl ik deze vraag stelde is het nieuwste lid van het gezin (baby van 8 maand) mijn tas aan het opeten  !

Heeft u ook huisdieren?
Nee, geen huisdieren.

Wat zijn uw favoriete tv programma's?
We kijken vaak de wereld draait door en ik hou van programma's over huizen die verkocht en verbouwd worden! Grenzeloos verliefd vind ik ook erg leuk.
Wat zijn de laatste boeken, tijdschriften of kranten die u heeft gelezen?
Het laatste boek wat ik net gelezen heb en waar ik nog van aan het bijkomen ben heet "Haar naam was Sarah". Dit boek gaat over een gezin wat in de 2e wereldoorlog hun huis moet verlaten. Vlak voordat ze het huis verlaten sluit Sarah haar kleine broertje op in een kast om hem te beschermen. Pas veel later gaat Sarah weer op zoek naar haar broertje en ze vind hem uiteindelijk op dezelfde plaats als waar zij hem had achtergelaten. Daarnaast lees ik de NRC NEXT en het tijdschrift "reizen".

Wat zijn uw hobby's of bezigheden?
Een van mijn hobby's is Salsa en Son dansen. Son is afkomstig uit het oosten van Cuba en is de voorloper van de moderne Salsa dans. Son dansen doe ik vlakbij mijn huis bij het Noorderstation. Ik heb geen vaste danspartner maar ik dans voornamelijk veel met vrienden en vriendinnen. Daarnaast hou ik van uit eten gaan, films kijken en ik ben net begonnen met Zumba.

Gaat u wel eens uit?
Vaak om te dansen. Bijvoorbeeld in het platformtheater waar zo nu en dan Salsa-avonden zijn en op de vrijdagavond bij Hemingway's waar als de eetgasten verdwenen zijn de tafels en stoelen opzij worden geschoven en onder begeleiding van een live-band gedanst wordt!

Waar is u laatste vakantie naar toe geweest?
De laatste vakantie was naar Denemarken, met zijn drieën.

Wat vindt u zo bijzonder aan de Tuinwijk?
Ik vind de mix van verschillende bewoners erg leuk. Het is één van de weinige wijken in Groningen waar nog zoveel verschillende leeftijdsklasse bij elkaar wonen. Daarnaast is het natuurlijk mooi dicht bij het centrum en bij mijn werk.

Ben je zelf al actief geweest in de buurt?
Ik probeer zo nu en dan naar bewonersavonden te gaan. Daarnaast zit ik in een bewonersgroepje wat actief meedenkt over een nieuwe invulling van ons pleintje voor ons huis, de Flankeurspoort. Aangezien wij hier recht tegenover wonen vinden we het belangrijk om hier over mee te kunnen praten.

Aan wie wilt u de pen doorgeven?
Ik wil de pen doorgeven aan mij overbuurman Boele!

Alle artikelen "Ik geef de pen door aan...": Klik hier
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden