Platform_GRAS_Wijkcinema_Tuinwijk_8_september_2005Eerder was gepubliceerd over succesvolle projecten onder het Nieuw Lokaal Akkoord (Klik hier). De ideëen voor deze projecten werden uitgewerkt in overleg tussen bewoners onderling, en met professionals die werkzaam zijn in de wijk. De opbouwwerker van Stiel ondersteunt de bewoners hierbij. In 2005 begon de Sociale wijkvernieuwing "Lente in de Tuinwijk".
 
 
Een project was de Wijkcinema-avond met een film over de Tuinwijk: Klik hier. De DVD werd toen uitgedeeld maar de redactie probeert de film nu ook op Internet te krijgen.
In die periode zijn ook het bewonersplatform en Heel de Buurt van start gegaan. Met ondersteuning door opbouwwerk. Hieronder meer uitleg door Evert Dagelet, opbouwwerker. Dit is geen prikkelende lectuur maar u weet hierna wat meer hoe de initiatieven tot stand komen die de leefbaarheid in de wijk kunnen vergroten en hoe u zich kunt aansluiten.
 
Klik op de foto's om te vergroten, druk eerst F11
Bewonersplatform;
Het bewonersplatform Tuinwijk is voor alle bewoners uit de Tuinwijk, dus openbaar! Panelenfeestje_22_april_2009_2 Tijdens dit overleg (waar vaak alleen bewoners en de opbouwwerker aanwezig is) komen verschillende onderwerpen aan bod die van belang zijn voor de buurt. Je kunt hier denken aan zaken zoals veiligheid, parkeren, openbare ruimte, overlast, komende activiteiten maar ook nieuwe ideeën voor buurt kunnen hier ingebracht en besproken worden. Het bewonersplatform in de Tuinwijk vind rond de 5 a 6 keer per jaar plaats. Dit is altijd in het Jeugdcentrum Tuinwijk aan de Bessemoerstraat. Meer informatie of opgave bij Evert Dagelet (zie onder).
Eerstvolgende vergadering Bewonersplatform:
 
 
Heel de Buurt;
Marille_Kool__Wijkconsulent_LefierHet Heel de Buurt overleg is een overleg waar bewoners en professionals samen met elkaar om tafel zitten. De agenda bestaat onder andere uit signalen van bewoners die voortkomen uit de Bewonersplatforms. Daarnaast wordt er tijdens het Heel de Buurt overleg een terugkoppeling gemaakt van alle lopende en ingediende initiatieven van bewoners en professionals, ook in het Jeugdcentrum Tuinwijk.
3 belangrijke speerpunten voor de Heel de Buurt overleggen zijn;
· Bewoners staan centraal
· De leefbaarheid in de buurt verbeteren
· Alle betrokken partijen regelmatig met elkaar om tafel

Bijeenkomsten 2013 in Buurtcentrum Tuinwijk, Bessemoerstraat 2  19:30 uur

Bewonersplatform 2013
12 feb
7 mei
17 sep
3 dec

Heel de Buurt 2013
26 feb
21 mei
24 sep
10 dec
 
Informatie bij Opbouwwerker Stiel, Antje Zeldenrust: Eikenlaan 288 – 4 (Vensterschool) Tel. 06-426 35 136 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden