Jacqueline_Smid
In deze rubriek wordt elke keer een bewoner uit de Tuinwijk geïnterviewd door opbouwwerker Evert Dagelet. Dit gebeurt aan de hand van een vast vragenlijstje. De ondervraagde bewoner noemt aan het eind de naam van de bewoner aan wie "de pen doorgegeven wordt". Het interview met die persoon komt in de volgende Tuinfluiter!
Hiervoor hebben we Diet Alblas uit de studentenbuurt geïnterviewd. We blijven nog (steeds) even in de studentenbuurt en wel bij Jacqueline Smid. Zij woont in de Mutua Fidesstraat.

Wat is uw naam?
Mijn naam is Jacqueline Smid
Waar en wanneer bent u geboren en heeft u ook nog broers of zusters?
Ik ben in 1963 geboren in Utrecht, opgegroeid in Utrecht en Rotterdam en vanwege de liefde in 1987 verhuisd naar Groningen. Ik heb twee broers waarvan er sinds kort één in Groningen is komen wonen. Een broer zit in de beveiliging en de ander in de Financiële wereld. Geen creatieve beroepen dus! Maar wat niet is, kan nog komen! 

Woont u al lang in de Tuinwijk?
10 jaar. Waarvan 20 jaar in het Noorden. Ik heb hiervoor in de Noorderplantsoen buurt, Helpman en aan de Friesetraatweg gewoond.

Waar werkt u?
Ik heb een eigen bedrijf. Dit is Art Tesserae en ik werk vanuit huis. Dit doe ik nu officieel sinds een jaar. Wat is Art Tesserae nu precies? Het bestaat uit twee delen. Aan de ene kant, het voor veel wijkbewoners bekende cursusprogramma Mozaïek, de zogenaamde "communitie arts" . Aan de andere kant werk ik veel met glas op glas. Dit lijkt op glas in lood maar dan zonder het lood. Voor meer informatie en voorbeelden kun je terecht op mijn website ( beetje reclame maken he haha) www.artesserae.nl.
Hiervoor ben ik jaren werkzaam geweest als verpleegkundige van Kankerpatiënten. De laatste jaren in de zorgsector ben ik werkzaam geweest als projectleider en wetenschappelijk onderzoeker. Dit ging dan voornamelijk over het verbeteren van de zorgprocessen. Kortom: iets heel anders als wat ik nu doe!

Met hoeveel mensen woont u samen in ėėn huis?
Ik woon alleen.
Heeft u ook huisdieren?
Jazeker! Ik heb op dit moment 5 poezen. Dit is wel een beetje (te)veel maar 2 zijn er aan komen lopen. Ik heb geprobeerd om hun baasje te zoeken maar dit is niet gelukt. Daarnaast had ik laatst een verdwaalde kikker in de kamer en zo nu en dan een muisje!

Wat zijn uw favoriete tv programma's?
Ik vind Niptuck (Amerikaanse televisieserie over twee plastisch chirurgen) een leuk programma. Daarnaast hou ik veel van Thriller films en ik kijk zo nu en dan Dexter. Een nieuwe serie op ned 3. Voor de rest kijk in niet zoveel televisie.

Wat zijn de laatste boeken, tijdschriften of kranten die u heeft gelezen?
Het laatste boek wat ik gelezen heb heet "Nietzsche & Kant lezen de krant". Dit is een goed boek van Rob Wijnberg waarin de politiek onder de loep wordt gelegd met een filosofische insteek. Daarnaast lees ik ook veel thrillers en koekboeken. Als ik een magazine lees dan is dit voornamelijk een kook of een kunstmagazine. Ik lees niet structureel de krant.

Wat zijn uw hobby's of bezigheden?
Ik hoe veel van koken! Ik heb een eigen huiskamerrestaurant welke ik 4 jaar geleden begonnen ben. Ik ontvang 1 keer per maand een groep van ( vaak onbekende ) bezoekers thuis in de woonkamer. Er is 1 menu, welke ze van tevoren krijgen opgestuurd. Ik vind dit erg leuk om te doen. Daarnaast heb ik nog wat andere hobby's zoals Sauna, Bioscoop, zwemmen en wandelen. Helaas kom in vanwege tijdgebrek aan de laatste paar hobby's de laatste tijd weinig toe.

Gaat u wel eens uit?
Vroeger wel veel maar de laatste tijd wat minder. Ik heb vroeger veel Salsa gedanst. Ondanks dat het de laatste tijd er vanwege werk en de drukte er niet zoveel meer van komt zou ik het wel weer leuk vinden!

Waar is u laatste vakantie naar toe geweest?
Mijn laatste vakantie is geweest naar de Italiaanse stad Ravenna. In de beroemde Basiliek van San Vitale bevinden zich erg mooie mozaïeken. Ik heb daar onder andere ook een cursus mozaïek gevolgd. Vervolgens heb ik er nog een weekje Toscane aan vastgeplakt.

Wat vind u zo bijzonder aan de Tuinwijk?
Het is lekker dicht bij het centrum en het plantsoen! Daarnaast vind ik het een overzichtelijke wijk. Ik woon in een prettig huis in een mooie straat. Daarnaast vind ik het leuk dat er veel uiteenlopende soorten mensen wonen!

Zijn jullie zelf al actief geweest in de buurt?
Ik heb onder andere mozaïek cursussen gegeven welke in de toekomst misschien een vervolg gaan krijgen. Ik heb zelf tijdens buurtfeesten of zoiets dergelijks nog niet meegeholpen. Ik zou het best leuk vinden om dat te doen en dan met name op het gebied van hapjes! 

Aan wie wilt u de pen doorgeven?
Ik zou de pen graag door willen geven aan Henriette Kuipers. Zij woont in de Klaas de Vriezestraat.

Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden