JeugdcentrumEen terugblik op de Kinderwerkactiviteiten dvan SKSG Kinderopvang van september/oktober in het Jeugdcentrum Tuinwijk. Zoals proefjes uitvoeren, kunst, een raket fabriceren, bezoek aan het Politiebureau.

Wat wil ik later worden club!
De afgelopen 5 weken zijn de kinderen van groep 3 t/m 6 uit Tuinwijk er achter gekomen welk beroep ze later willen gaan doen!
Van kunstenaar, tot profvoetballer en van professor tot agent. Wat hebben de jongens en meisjes uit Tuinwijk toch veel geleerd over deze verschillende beroepen... lees maar mee.....

Professor
We hebben geoefend als professor door wetenschappelijke proefjes te doen. Melanie, Shorouk, Jeanette en Sylvester hebben zelfs een raket gemaakt van een colafles.

Kunstena(a)r(es)
We hebben een prachtig kunstwerk van graffiti gespoten voor het goede doel, als echte kunstenaars. Deze wordt binnenkort geveild in Tuinwijk. De opbrengst gaan de kinderen samen brengen naar het glazen huis op 23 december.

Profvoetballer
De weken erna hebben Jermano, Revano, Regino, Raveen en Nawien gevoetbald als echte profvoetballers. Zij hadden al eerder les gehad van een ex profvoetballer van fc Groningen!

EHBO'er
Is er iemand gewond? Vraag dan één van de kinderen die op club is geweest, want ze hebben allemaal geleerd om iemand te verbinden met echt verband!

Politie
Ook hebben we het politiebureau in Vinkhuizen bezocht met 12 kinderen. Hier mochten de kinderen een kijkje nemen in de verhoorkamers, de cellen en ze mochten zelfs de handboeien en kogels vasthouden. Revano weet het zeker, hij wordt politieagent!

Ambulance
Volgende week gaan we nog met ons allen naar de ambulancepost om te kijken wat daar allemaal gebeurd. Ook gaan we een kijkje nemen in de ambulances.

Groeten van alle beroep oefenaren en de leiding!

Technika 10.
Wij zijn de afgelopen dinsdagen met een groep van ongeveer 11 jongens en meiden op een hele leuke manier met techniek bezig geweest. We gaan in deze aantal weken 2 grote werkstukken maken. We zijn op het moment bezig met het maken van een prachtig vogelvoerhuisje. Om het vogelvoerhuisje te maken zijn we de eerste week begonnen met het op maat zagen van de verschillende stukje hout. We moesten bijvoorbeeld twee plankjes maken voor het dak en een plankje als muur van het vogelvoerhuisje. In de muur moest de afbeelding van een appel of een peer gemaakt worden zodat je in de muur een appel op kan hangen en dat de vogeltjes er dan makkelijk bij kunnen om te eten.
Het tweede project dat we gaan doen is het maken van een muurlichtje. We gaan een houder maken waar een waxinelichtje in opgehangen kan worden dit is erg leuk en mooi tijdens deze donkere dagen rond kerst!

Groeten van alle Technika 10 kids en de leiding!

 

Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden