Diet_AlblasIn deze rubriek van de Tuinfluiter wordt elke keer een bewoner uit de Tuinwijk geïnterviewd door opbouwwerker Evert Dagelet. Dit gebeurt aan de hand van een vast vragenlijstje. De ondervraagde bewoner noemt aan het eind de naam van de bewoner aan wie "de pen doorgegeven wordt". Het interview met die persoon komt in de volgende Tuinfluiter!

In de vorige Tuinfluiter hebben we Jansje de Jong uit de studentenbuurt geïnterviewd. We blijven nog (steeds) even in de studentenbuurt en wel bij Diet Alblas. Zij woont in de Magna Pete straat!

 
Wie goed opgelet heeft ziet inderdaad dat hier niet Jacqueline Smid staat zoals verteld in het laatste interview. Wegens omstandigheden lukte het niet om Jacqueline te interviewen maar ze blijft op het "interviewlijstje" staan.
 
Wat is uw naam?
Mijn naam is Diet Alblas.
 
Waar en wanneer bent u geboren en heeft u ook nog broers of zusters?
Ik ben in 1957 te Hindeloopen ( u leest het goed! Dat is Friesland). Hindeloopen ligt aan het ijselmeer. Ik heb 2 oudere broers en 1 jongere zus. Als beroep hebben ze: Schilder, Dominee en Actrice.
 
Woont u al lang in de Tuinwijk?
Nou! Sinds 9 weken. Dus dat ik nu al "de pen" over mag nemen is toch wel een beetje speciaal. We zijn hier heen verhuisd vanuit Zevenhuizen ( dat ligt vlakbij Gouda) voor het werk van mijn man Barend Alblas. Hij werkt bij de gemeente Groningen voor de dienst ROEZ als directeur dienstverlening en controll. We wonen hier voorlopig nog in een huurhuis.

Waar werkt u?
Op dit moment werk ik veel thuis aan mijn schilderijen. Hiervoor werkte ik ook voor een Stichting de Zeven Muzen. Deze Stichting heeft tot doel het coördineren en stimuleren van activiteiten op het gebied van cultuur en creativiteit. Ik deed hier voornamelijk activiteiten met kinderen op het gebied van schilderen en andere creatieve activiteiten. Bijvoorbeeld "Lol met wol" waarin knuffelbeesten werden gemaakt van wol. Heel erg leuk om te doen! Maar op dit moment ben ik dus veel thuis bezig aan mijn schilderen van voornamelijk portretten, maar ook koeien en kippen.

Met hoeveel mensen woont u samen in ėėn huis?
Met zijn tweeën. Mijn man en ik. Onze kinderen zijn allemaal de deur uit, en wonen nog in het Westen.

Heeft u ook huisdieren?
Jazeker! We hebben 3 kippen, 2 konijnen en 3 baby goudvissen. De kippen en de konijnen zijn keurig meeverhuist achter in de vrachtauto.

Wat zijn uw favoriete tv programma's?
Ik kijk regelmatig naar het journaal. Daarnaast vind ik TV Noord ook wel leuk. Soms kijk ik een kunstprogramma wanneer ik dat tegenkom. Ik heb geen bepaalde series die ik volg.

Wat zijn de laatste boeken, tijdschriften of kranten die u heeft gelezen?
Het boek wat ik op dit moment aan het lezen ben heet "Borjen, Tussen Hemel en Aarde". Dit boek beschrijft een aantal schilderen aan de hand van bijbelse teksten. Verder lezen we de Trouw en sinds kort ook het Dagblad van het Noorden. Sinds de verhuizing hebben we veel bladen opgezegd en dus HELAAS ontvangen we nu ook niet meer de Donald Duck. Ik ben nog wel lid van een Atelier tijdschrift.

Wat zijn uw hobby's of bezigheden?
Schilderen dus! Maar daarnaast volg ik ook nog een creatieve cursus (zogenaamde kadercursus) bij het Kunstencentrum. Verder hou ik erg van fietsen, zowel buiten als in de stad. Ik vind het fantastisch dat ik vanaf hier al na een paar kilometer buiten de stad op het platteland kan zijn. Ook vind ik dat er veel leuke wijken zijn in Groningen waar je doorheen kunt fietsen.

Gaat u wel eens uit?
Zo nu en dan. Laatst zijn we nog naar een voorstelling geweest in de stadsschouwburg. Dit was een erg mooi klassiek stuk. Zo nu en dan gaan we ook wel eens naar een concert. Van een Uitmarkt, zoals een tijdje geleden in de stad werdt georganiseerd, kan ik ook erg genieten.

Waar is jullie laatste vakantie naar toe geweest?
Vanwege de verhuizing hebben we niet een echte vakantie gehad dit jaar. Wel zijn we nog even naar Londen geweest en zijn we met de kinderen nog een poosje naar Oldenburg ( Duitsland ) geweest. Misschien dat we in de herfst nog een poosje naar Bremen willen.

Wat vind u zo bijzonder aan de Tuinwijk?
Ik vind dat de wijk erg mooi is opgeknapt! De keus om de oude huizen te laten staan en om te renoveren vind ik erg goed. Ik ben ook blij dat dit aan de overkant gebeurt in de Concordiabuurt. Dat het station Noord naast de deur ligt vind ik ook erg handig, zeker als de kinderen langskomen. Daarnaast vind ik het super dat je binnen een paar minuten op de grote markt staat en binnen een paar minuten in de weilanden bent!

Zijn jullie zelf al actief geweest in de buurt?
Ondanks dat we hier nog maar zo kort wonen: JA. Ik ben betrokken bij de organisatie van het buurtfeest in de Studentenbuurt. Ik zal op deze middag/avond schilderles geven aan de kinderen. We gaan "speciale bomen" schilderen.

Aan wie wilt u de pen doorgeven?
Ik zou de pen graag door willen geven aan Jacqueline Smit omdat zij de vorige keer niet kon!

Foto aanklikken voor vergroting

Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden