ExtraLink voor zoeken naar vrijwilligerswerk

Team Extra Link MJDEen geheel nieuw team vrijwilligers is bij ExtraLink gestart om mensen bij te staan die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk. ExtraLink is een onderdeel van Link 050. Bij Link 050 in hartje stad kun je doordeweeks zo naar binnen lopen. Deze ontmoetingsplek bundelt alle kennis, ideeën en samenwerkingsverbanden rond vrijwilligerswerk, Participatiebanen en bewonersinitiatieven voor de stad Groningen.
Waarom ExtraLink?
Ons team kwam steeds vaker mensen tegen die graag aan de slag willen als vrijwilliger maar door verschillende omstandigheden een drempel ervaren om een organisatie te benaderen. Of het moeilijk vinden om een keuze te maken in het uiteenlopend aanbod van vrijwilligerswerk. De vrijwilligers bij ExtraLink nemen de tijd voor deze mensen om samen te kijken welke werkplek bij je past, wat je een blij gevoel geeft en waar je grenzen liggen. Daarbij bieden zij de mogelijkheid om mee te gaan bij het kennismakingsgesprek bij de organisatie of om het gesprek samen met jou voor te bereiden. ExtraLink ondersteunt ook als je al vrijwilligerswerk doet en je niet meer zo blij voelt bij de organisatie. Je kunt langskomen om met ons te praten of gewoon een mailtje sturen voor een afspraak, dan kunnen we samen kijken wat de opties zijn om je weer blij te maken met werk.
Klik op de foto voor vergroting

Lees meer...

Nieuwe Expositie Bibliotheek Selwerd

2100 Opening Expositie Schildersclub de Berk Bibliotheek Selwerd 1 2100 Opening Expositie Schildersclub de Berk Bibliotheek Selwerd 2
13 maart was de opening van de expositie van de Schilderclub van Wijkcentrum De Berk (Berkenlaan) in de Bibliotheek Selwerd in de Vensterschool aan de Eikenlaan.  
De schildersclub in de Berk kan nog nieuwe leden gebruiken. ook uit de Tuinwijk. De docent is Wil Kooy. Meer informatie bij de Berk: zie http://wijkcentrumdeberk.nl/contact 
Foto's aanklikken. Meer foto's op Facebook

Verslag Verkiezingsvoorlichting Samen Verder Bbibliotheek Selwerd


PHOTO 2019 03 15 10 28 24 PHOTO 2019 03 15 10 34 27
Vrijdag, 15 februari, was Samen Verder, allochtone vrouwenproject van het Noorderpoort, in gesprek met de wethouders Glimina Chacor, Inge Jongman en Carine Bloemhoff,(was jarig) in de Groninger Forum, bibliotheek in Selwerd in het kader van de Provinciale Staten Verkiezingen. Ook vertegenwoordigers van de SP, Agnes Bakker en Azza Heles, Partij van de Dieren, Kirsten de Wrede, en van D'66, Paula Benjamins, waren aanwezig. Van het waterschap, Water Natuurlijk, was aanwezig Carla Alma.
Het was een zeer geanimeerde morgen, met Miranda Bolhuis, die de presentatie deed. Vele onderwerpen kwamen aan bod: hoe gaan we verder met nieuwe energievormen, de kleine kernen, veiligheid vervoer, en veel meer.
Samen Verder is een project van het Noorderpoort. Twee keer in de week treffen Nederlandse en allochtone vrouwen elkaar in de bibliotheken van Selwerd en Vinkhuizen om met elkaar de Nederlandse taal te oefenen en elkaar te informeren over cultuur. Vele allochtone vrouwen hebben door deelname aan Samen Verder hun plek gevonden en doen mee in Stad.
Anneke Brandsen, Coordinator Samen Verder Noorderpoort, 06-30182886
Foto's aanklikken voor vergroting. Klik hier voor meer foto's

Moeite met de E-overheid? Word Digisterker

GemeentegroningenlogoDe gemeente Groningen organiseert samen met het Groninger Forum de cursus Digisterker. Overal moet je tegenwoordig formulieren invullen. Online natuurlijk ook. Of inloggen met je DigiD. Vind je het lastig, maar wil je het wel graag zelf doen? Dan is de gratis cursus Digisterker iets voor jou.
Je leert in deze cursus stap voor stap hoe je handig en veilig informatie kunt vinden en hoe je digitaal iets bij de overheid regelt. Hoe vraag je een DigiD aan en hoe gebruik je die? De websites van bijvoorbeeld de gemeente, het UWV en de Belastingdienst komen aan de orde. Ook krijg je te zien wat de overheid al over je weet, zoals bijvoorbeeld de opbouw van de AOW.
De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten van twee uur. Je krijgt een werkboek en tijdens de cursus ga je zelf heel praktisch aan de slag met oefeningen. Er is geen examen, maar je kunt wel een certificaat verdienen. Voor deze cursus is het nodig dat je enige ervaring hebt met computers en internet.
 

 

Nieuws van Samen Verder, taal-en cultuurproject in bibliotheek Selwerd

samen Verder 1
samen Verder 2
30 vrouwen van het Project Samen Verder zijn zaterdag 8 oktober naar de voorstelling All Inclusive van het NNT geweest. De voorstelling gaat over vluchtelingen en over het gegeven dat ieder mens op zoek is naar geluk. De voorstelling was boeiend en gaf stof tot nadenken. Het was ook een gelegenheid om de schouwburg te bekijken die prachtig verbouwd is.
De allochtone vrouwen van Samen Verder komen ieder dinsdag – en vrijdagmorgen van 9.00 tot 11.15 uur samen met Nederlandse vrouwen om de Nederlandse taal beter te leren en elkaar te informeren over de verschillende culturen. Ze zijn dan in de bibliotheek in de Vensterschool, een mooie ruimte waar ze ook gebruik kunnen maken van de computers en de boeken die er zijn. Alle vrouwen die meedoen krijgen 1 jaar een gratis abonnement van de bibliotheek. Maar ze gaan ook op stap naar theater en museum, en andere bezienswaardigheden. Samen eten staat ook wel op het programma.
 
Nieuwsgierig? Komt u gerust een keer kijken! Contactpersoon: Anneke Brandsen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-30182886
Foto's aanklikken voor vergroting

Lees meer...

Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden