Gemeentegroningenlogo(Gemeente Groningen) Op 1 januari 2022 treedt de Omgevingswet in werking. Eén van de verplichtingen op grond van die wet is dat de gemeente de huidige bestemmingsplannen en verordeningen waarin regels staan over de inrichting en het gebruik van de ruimte gaat vervangen door één omgevingsplan. De gemeente wil dit omgevingsplan transparant, helder en overzichtelijk opstellen en daarbij regelgeving vereenvoudigen. Om erachter te komen hoe we dat moeten doen, gaat de gemeente Groningen samen met wijkbewoners oefenen met het maken van een omgevingsplan voor de wijken Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk.
Huidige bestemmingsplan
We gaan het huidige bestemmingsplan met daarin o.a. bouwregels en regels over welke functies zijn toegestaan, ombouwen. Daarbij nemen we de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) waar o.a. regels in staan over het kappen van bomen en reclame, plus nog enkele andere verordeningen (zoals erfgoedverordening en welstandsnota) waar weer andere regels in staan en bouwen dit om tot één nieuw omgevingsplan. Maar dan met duidelijke regels, geen tegenstrijdigheden, in begrijpelijke taal en goed vindbaar voor de gebruikers.
Webinar 29 juni
We organiseren op maandag 29 juni 20.00 uur een digitaal college met ruimte voor dialoog (Webinar) om kennis te delen over wat een omgevingsplan is en wat we na de zomer gaan doen. Een deskundige van de gemeente geeft uitleg over de verschillen tussen nu en straks en over wat je kan regelen met een omgevingsplan. En samen onderzoeken we hoe bewoners en anderen betrokken kunnen worden bij de totstandkoming van projecten en initiatieven. Na de zomer gaan we daarmee inhoudelijk aan de slag. Graag nodigen we u uit om mee te doen.
Deelname Webinar
We gaan geen nieuwe visies voor de wijken maken. Wel bekijken we hoe lopende en toekomstige initiatieven passen in dit omgevingsplan. Alle opmerkingen, suggesties en ideeën schrijven we op en we bekijken samen wat de meest logische plek is om hier wel of niet wat mee te doen. Nieuwsgierig geworden? U kunt het Webinar volgen via YouTube. Daarbij is er de mogelijkheid om digitaal vragen te stellen. Stuur als u wilt deelnemen aan het Webinar een mail aan de begeleider van de pilot Frans Soeterbroek (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), met vermelding van uw contactgegevens. Dan krijgt u voor of op de 29e praktische info over deelname. 
Nadere vormgeving omgevingsplan
We willen in vervolg hierop van augustus t/m december samen aan de slag om het omgevingsplan vorm te geven. Wilt u daaraan bijdragen neem dan contact op met de mensen die vanuit de Tuinwijk al betrokken zijn bij de pilot: het bestuur Wijkvereniging Tuinwijk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) in Tuinwijk.
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden