Groningen de Fontein Eikenlaan 255 Gronb 3
Open kerk
Op dinsdag, woensdag en donderdag bent u tussen 10:00 en 12:00 uur welkom in De Fontein voor een persoonlijk gesprek met Ruth Pruis of Marga Baas of een moment van stilte in de kerkzaal.
Met ingang van woensdag 17 juni kan er op beperkte schaal (max. 15 personen) ook weer samen een kop koffie worden gedronken  – niet alleen in de hal, maar bij mooi weer ook buiten.
Wandelen met aandacht – zomereditie
Met het oog op Corona zal lang niet iedereen op vakantie gaan deze zomer. Voor de thuisblijvers onder ons pakt De Fontein het ‘Wandelen met aandacht-programma’ dan ook eerder op. Het idee is om in kleine kring (max. 6 personen), op voldoende afstand van elkaar, in en rondom de stad Groningen te gaan wandelen. Hiertoe organiseren Marte Wytsma en ik, Ruth Pruis deze zomer drie wandelingen:
  1. woensdagmiddag 8 juli – Groningen Noord: Park Selwerd en Selwerderhof (8 km.) – Startpunt: 13:00 uur De Fontein
  2. woensdagmiddag 12 augustus – Kunst in Stad: een wandeling langs 18 kunstwerken in het centrum van Groningen (5 km.) – Startpunt: 13:00 uur Het Peerd van Ome Loeks
  3. woensdagmiddag 26 augustus – Spoorwandelen: Baflo (9 km.) – Startpunt: 13:00 uur Station Groningen Noord (mondkapje mee)
Wie loopt er met ons mee? Neem voor meer informatie en/of om je op te geven (i.v.m. Corona verplicht) contact op met Ruth Pruis (0617984737 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
Films in de maand augustus
We staan te popelen en pakken dus ook ons filmprogramma een maandje eerder op, in augustus i.p.v. september. Met het oog op Corona en alle voorschriften vertonen wij onze films in de kerkzaal, richten wij deze ruim in en werken wij met een maximaal aantal bezoekers van tien personen. Na de afgelopen maanden dachten wij wat luchtiger te beginnen met de volgende films:
  • dinsdagmiddag 11 augustus – 14:00 uur (inloop vanaf 13:30 uur) – ‘Een man die Ove heet’ (2015): Ove staat bekend als de lokale mopperkont. Maar Ove is niet bitter, hij gromt alleen een beetje en als hij het ergens niet mee eens is, dan zegt hij dat. Dan rijden de nieuwe overburen per ongeluk zijn brievenbus omver en verandert alles. Een goed in elkaar zittende feelgood rond een mierenneuker met een verhaal.
  • donderdagavond 27 augustus – 19:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur) – ‘Good Bye, Lenin!’ (2003): De moeder van Alex Kerner is een groot aanhanger van het Oost-Duitse socialistische systeem. Tijdens de viering van de veertigste verjaardag van de DDR krijgt zij een hartaanval en raakt in een coma. Na acht maanden ontwaakt ze en heeft zo de val van de Muur niet meegekregen. Omdat ze nog zwak is en zich absoluut niet mag opwinden, besluit Alex zijn moeder naar huis te halen en te doen alsof de Muur niet gevallen is.
Net als anders leiden wij de films kort in én is er een halfuur voor aanvang, tijdens de inloop, koffie en thee verkrijgbaar tegen een vrijwillige bijdrage. We kijken ernaar uit om jullie (weer) in De Fontein te ontmoeten! Mocht je verzekerd willen zijn van een plekje (want VOL = VOL), neem dan even contact met ons op: Ruth Pruis – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 06-17984737.
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden