Sleedoornpad bij Eikenlaan Beeld bij aanplant(Gemeente Groningen) Langs het Sleedoornpad komen dit jaar 21 nieuwe bomen. Ze vervangen de huidige 20 populieren die hier niet meer veilig kunnen blijven staan. De bomen zijn ruim 60 jaar oud en laten regelmatig takken vallen. Op deze plek zou hierdoor schade en letsel kunnen ontstaan. Het Sleedoornpad wordt intensief gebruikt door fietsers, maar ook door de scholieren van het Kamerlingh Onnes college, de naast gelegen school. De bomen geven op deze plek een verhoogd risico. Een extern adviesbureau heeft de bomen onderzocht en uit dit onderzoek blijkt dat de populieren niet meer veilig op deze plek kunnen blijven staan. De gemeente volgt met deze maatregel het landelijke populierenprotocol, opgesteld door de WUR (Universiteit van Wageningen). Tevens veroorzaken de boomwortels wortelopdruk waardoor het asfalt van het fietspad en de tegels van het voetpad omhoog worden gedrukt. Ook dit kan tot gevaarlijke situaties leiden.
De gemeente wil de populieren vervangen voor bomen die een meer duurzame toekomst hebben, zoals de linde, plataan, honingboom en eik. In plaats van gras komt er bloemenmengsel t.b.v. bijen, vlinders en insecten tussen de bomen. Dit alles om de biodiversiteit te vergroten. Op de plaatjes ziet u schetsen van de toekomstige beelden.
Mocht u meer willen weten dan kunt u bellen met het algemene nummer van de gemeente (14050) en vragen naar Prasad de Graaf.
(Redactie) De beeldimpressies van het Sleedoornpad met de nieuwe bomen kunt u downloaden via de Wijkvereniging Tuinwijk: https://drive.google.com/drive/folders/163EmKqhj5FPgHNxU5bj7Fi7vx2A46I_F?usp=sharing
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden