950Jansje_de_JongIn deze rubriek van de Tuinfluiter wordt elke keer een bewoner uit de Tuinwijk geïnterviewd door opbouwwerker Evert Dagelet. Dit gebeurt aan de hand van een vast vragenlijstje. De ondervraagde bewoner noemt aan het eind de naam van de bewoner aan wie "de pen doorgegeven wordt". Het interview met die persoon komt in de volgende Tuinfluiter!

In de vorige Tuinfluiter hebben we Flip Kramer uit de studentenbuurt geïnterviewd. We blijven nog (steeds) even in de studentenbuurt en wel bij Jansje de Jong. Zij woont in de Magna Petestraat!

Wat is uw naam?
Mijn naam is Jansje de Jong.

Waar en wanneer bent u geboren en heeft u ook nog broers of zusters?
Ik ben op 15 september 1980 geboren in Groningen. Ik heb een zus en zij woont in Haren.

Woon u al lang in de Tuinwijk?
Nee nog niet zolang! Wij wonen hier nu sinds april vorig jaar. Daarvoor woonden we een tijdje in Vinkhuizen en daarvoor in de Oosterpark. We wonen hier in een huurhuis op een bovenverdieping. Het bevalt ons hier goed al zou het wel leuk zijn als er wat meer kinderspeelgelegenheden komen in de buurt. Er wonen hier veel kinderen dus er zou nog wel wat bij mogen. Wat ons voornamelijk goed bevalt is het grote balkon!

Waar werkt u?
Op dit moment werk ik voor Thuiszorg Groningen. Mijn baan is op dit moment wat onzeker vanwege een grootschalige reorganisatie in het bedrijf. Dit is dus wel even spannend. Ik heb een verzorgopleiding gedaan aan het Noorderpoort College in Groningen. Ik ben hier in 1998 voor afgestudeerd en heb sinds toen altijd in de zorg gewerkt. Tijdens mijn werk heb ik nog wel veel extra "zorg" cursussen gedaan. Ik werk vooral ‘s avonds zodat ik overdag bij mijn kinderen kan zijn.

Met hoeveel mensen woont u samen in ėėn huis?
Met zijn vieren. Samen met mijn man Lambertus en mijn twee dochters Aimee en Alysia!

Heeft u ook huisdieren?
Nee die hebben we niet. Dit vind ik ook wel prima zo omdat we er ook geen rekening mee hoeven te houden. Het is met mijn werk, kinderen en huishouden al druk genoeg! Vroeger heb ik wel een aantal wandelende takken gehad!

Wat zijn uw favoriete tv programma's?
Ik kijk niet zo heel erg veel televisie programma's. Ik kijk de laatste tijd wel eens naar Derek Ogilvie. Dit is een populair Schots medium. Mijn man is een echte filmliefhebber dus vandaar dat ik ook veel films zie. Ik ben helaas slecht in het onthouden van de titels dus wat nu de laatste film was weet ik echt niet meer!

Wat zijn de laatste boeken, tijdschriften of kranten die u heeft gelezen?
Het laatste boek wat ik gelezen heb is "Voor ik dood ga". Dit is een boek van Jenny Downham en gaat over een zestienjarig meisje wat nog maar een paar maanden te leven heeft. Ze heeft een lijstje gemaakt met de 10 dingen die ze absoluut nog een keer wil doen. Het is een indrukkendwekkend maar tegelijkertijd ook een leuk boek. Een aanrader dus! Wat betreft tijdschriften lees ik het blad "Kinderen" en als krant hebben we iedere dag het Dagblad van het Noorden.


Wat zijn uw hobby's of bezigheden?
Ik heb niet zoveel hobby's! Wel heb ik laatst een mozaïek cursus gevolgd. Deze cursus werd in de buurt aangeboden en wordt gegeven door Jacqueline Smid, ook een buurtbewoonster. Dit was erg leuk! Naast het mozaïeken was het ook leuk om eens andere buurtbewoners tegen te komen waar je normaal gesproken niet zo snel mee in contact komt. Ik vind het een heel leuk initiatief! Zo nu en dan kruip ik ook nog wel eens achter de naaimachine om wat kleren te maken voor met name de kinderen.

Gaat u wel eens uit?
Eigenlijk de laatste tijd niet meer. Heel soms gaan we nog wel eens uit eten maar met jonge kinderen doe je dat toch minder snel. Zo nu en dan ga ik nog wel eens met vriendinnen de stad in en shoppen. Dan droppen we de kinderen bij de mannen!

Waar is uw laatste vakantie naar toe geweest?
Onze laatste vakantie was Pony Park Slagharen. Dit was vooral erg leuk voor de kinderen.

Wat vindt u zo bijzonder aan de Tuinwijk?
Het is een super locatie. Lekker dicht bij de stad en het plantsoen. Daarnaast vind ik het erg leuk dat er vanuit de Sonde en het Jeugdcentrum Tuinwijk veel wordt georganiseerd voor de kinderen uit de buurt. Mijn kinderen zitten namelijk niet in deze buurt op school en op deze manier kunnen ze toch de buurtkinderen beter leren kennen!

Bent u zelf al actief geweest in de buurt?
Nee dat nog niet. Maar als ik heel eerlijk ben dan heb ik ook geen idee wat er allemaal te doen is aan buurtcommissies en dergelijke. Op zich zou ik best wel eens wat willen doen maar ik krijg hier nooit bericht over. Ik zou het leuk vinden om wat meer op de hoogte gehouden te worden van de ontwikkelingen in de wijk.

Aan wie wilt u "de pen" doorgeven?
Ik zou de pen graag door willen geven aan Jacqueline Smid! Zij woont aan de Mutua Fidesstraat.

 

 

 

Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden