Flip_Kramer_website_960In de vorige Tuinfluiter hebben we Annemiek de Jong uit de Studentenbuurt geïnterviewd. We blijven nog (steeds) even in de Studentenbuurt en wel bij Flip Kramer. Hij woont in de Magna Petestraat!
Klik op de afbeelding om te vergroten

Wat is uw naam?
Mijn naam is Flip Kramer!

Waar en wanneer bent u geboren en heeft u ook nog broers of zusters?
Ik ben in 1965 geboren in Groningen. Vanaf mijn 2e heb ik nog een tijdje in Suriname gewoond en daarna ben ik in Arnhem opgegroeid. Ik ben voor mijn studie aan de Universiteit van Groningen weer terug verhuisd naar Groningen. Ik heb 1 jongere broer en twee jongere zusjes. Mijn broertje woont in Amerika en werkte daar een tijd als fysiotherapeut bij de Arizona Diamond Backs (Professioneel honkbalteam uit de MLB). Hij werkte daar o.a. met Orlando Hudson; voor de kenners "de beste 2e honkman ter wereld". Mijn jaloezie wordt alleen nog maar groter wanneer blijkt dat Flip boven een speciaal voor hem gesigneerd shirt van Orlando ingelijst en al heeft hangen.

Woont u al lang in de Tuinwijk?
Nee nog niet zo lang! We wonen hier nu sinds november 2008. We zijn erg blij met onze nieuwe huis!

Waar werkt u?
Ik werk op dit moment voor de Universiteit Groningen. Ik doe daar een promotieonderzoek naar de ontwikkeling in de politieke campagne in Nederland van de jaren 20 en 30. Dit is een belangrijke periode waar veel dingen veranderen. Er kwamen bijvoorbeeld radio's bij mensen thuis waar de politiek goed op inspeelde en hun boodschap, via de radio, in de woonkamer verspreidde.

Met hoeveel mensen woont u samen in ėėn huis?
Met zijn vieren! Samen met mijn vriendin Henrike en onze twee kinderen. De jongste heet Gerard en is 1 jaar en de oudste is Elisabeth, zij is nu 4 jaar oud.

Heeft u ook huisdieren?
Ja we hebben 1 kat! Hij heet Ted. In ons vorige huis hadden we 3 katten maar een is helaas overleden en de ander wou niet mee. In goed overleg met de buurt hebben we maar besloten om deze achter te laten. Een aantal buurtbewoners vonden dit geen probleem dus waarschijnlijk loopt hij nog vrolijk rond in ons oude buurtje.

Wat zijn uw hobby's of bezigheden?
Mijn werk is een hobby! Daarnaast heb ik vroeger veel aan honkbal gedaan in Arnhem, Amersfoort en uiteindelijk in Groningen. Dit doe ik al een tijdje niet meer maar ik volg het nog wel. Op dit moment doe ik aan wielrennen en ga ik regelmatig naar de sportschool.

Wat zijn uw favoriete tv programma's?
Om maar eens een standaard politiek correct antwoord te geven: "ik kijk veel actualiteiten programma's zoals Journaal, Nova, Paul en Witteman etc". Maar ter compensatie: kijk ik ook erg veel sport! Ik hou zelf erg veel van sporten maar ik volg het ook veel op televisie. In mijn vorige huis kreeg ik wel eens de opmerking dat in onze huiskamer s'avonds wel erg vaak een groene (grasmat) gloed te zien was! Ik kijk graag voetbal en wielrennen. Daarnaast volg ik via het Internet ook de Amerikaanse Honkbal Competitie (MLB).

Wat zijn de laatste boeken, tijdschriften of kranten die u heeft gelezen?
Ik lees veel voor mijn werk. (Dit geloof ik graag wanneer ik het bijna 10 cm dikke boek getiteld" de geschiedenis van de Katholieke Volkspartij" naast mij zie liggen). Op dit moment ben ik bezig met een boek van Nanne Tepper "De eeuwige jachtvelden". Daarnaast ben ik ook lid van het stripblad de "Eppo". Dit is een stripblad wat ik vroeger vaak las uit de jaren 70 en 80. Sinds 2009 hebben ze besloten deze weer opnieuw uit te gaan brengen! Verder lees ik het NRC en een aantal magazines voor mijn werk.

Gaat u wel eens uit?
Zo nu en dan! We gaan nog wel eens naar het café en naar de schouwburg. Niet zo spontaan meer als vroeger maar we vinden dit wel erg leuk om te doen. Zo nu en dan ga ik (we) nog wel eens naar Vera om een bandje te zien.

Waar is uw laatste vakantie naar toe geweest?
Onze laatste vakantie was in Nederland. We hebben een rondje Groningen/Drenthe op de fiets gedaan met de kinderen achterop! We kampeerden ondertussen op verschillende plekken.

Wat vindt u zo bijzonder aan de Tuinwijk?
De huizen zijn van de buitenkant mooi opgeknapt en ze zijn groot! De binnenkant heb ik in een aantal maanden naast mijn werk helemaal zelf opgeknapt. Ook de ligging is voor ons perfect. Het ligt aan de goede kant van het centrum door het Noorderplantsoen en het is hier lekker rustig. Daarnaast wonen hier leuke mensen waarvan de meeste ook allemaal net nieuw zijn.

Wilt u nog iets kwijt aan de buurt?
Ik denk doordat er veel nieuwe mensen wonen in de buurt er soms een wat onwennige sfeer hangt in de buurt. Dit komt natuurlijk ook door de pas gerenoveerde huizen en iedereen moet dit even laten bezinken. Het zou leuk zijn om in de zomer een keer wat te organiseren, met- en in de buurt, om elkaar wat beter te leren kennen!

Bent u zelf al actief geweest in de buurt?
Nee, nog niet. Maar ik zou best een keer wat willen betekenen in de organisatie van bijvoorbeeld een buurtfeest of zoiets. Ik heb het te druk met mijn werk om in een buurtcommissie te stappen maar incidenteel zou ik best wat willen doen!

Aan wie wilt u de pen doorgeven?
Ik zou de pen graag door willen geven aan Jansje en Lambertus en hun twee dochters. Zij wonen ook in de Magna Petestraat!

Klik hier voor extra grote foto

Klik hier voor meer artikelen uit deze rubriek


Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden