> De Poort: Spiritualiteit

spelcontainerwelkomCoördinator:
Lolkje Hoekstra, Goudlaan 297, 9743 CH Groningen
Klaprooslaan 120, 9713 SW Groningen
(050) 317 1280 / (050) 579 1679 / (06) 5580 8814
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Spelcontainer_Tuinwijk_2Beheerders:
Handroe Hertig en Ton van der Lande
Open: maandag en donderdag van 15.00 - 17.00 uur
Locatie: naast Jeugdcentrum Tuinwijk, Bessemoerstraat
(06) 2280 5304 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klik op de foto's om te vergroten, druk eerst F11

Spelcontainer_TuinwijkEr zijn altijd twee buurtconciërges aanwezig om toezicht te houden. Ze letten er op dat er veilig met het spelmateriaal en met elkaar omgegaan wordt. De kinderen kunnen voetballen, basketballen, spelen met skelters, fietsjes, skeelers, springtouw, hoepel, stoepkrijt en nog veel meer. Ongeveer één keer per maand worden er extra activiteiten georganiseerd met een springkussen, trampoline, skelterparcours of iets anders leuks. De buurtconcierges werken samen met Gerdi Doorten, de kinderwerkster. Op die manier wordt op pedagogisch verantwoorde wijze gewerkt.

Spelcontainer_Tuinwijk_6Ouders en vrijwilligers zijn van harte welkom om ze daarbij een handje te helpen en er is ondersteuning van kinderwerk. Alles is gratis, maar daarvoor moet je wel een inschrijfformulier ophalen bij de sport- en spelcontainer, die laten invullen door je ouders/verzorgers en weer inleveren bij de beheerders. Er zijn wel voorwaarden om te komen spelen. Onder andere: Je doet mee op eigen risico en gaat vriendelijk om met de andere kinderen en zorgt goed voor het speelgoed. In de regels wordt ook aandacht besteed aan zaken als fair play, respect voor anderen, eigen verantwoordelijkheid, de rol van de ouders, oplossen van problemen door overleg,  (Klik op Pictogrammen of op Regels in tekst ).

Spelcontainer_officiele_opening_20_mei_2009De kinderen kunnen met goed gedrag meer beurten verdienen op het mooiste speelgoed. Deze methode staat bekend als de "Duimdropmethode". In Groningen wordt de container in Tuinwijk de eerste die volgens de methode "Duimdrop" gaat werken.Er zijn weleens vervelende kinderen, maar meestal is het heel gezellig en wordt er leuk gespeeld. De kinderen krijgen na afloop een koekje en ranja.

Spelcontainer_Tuinwijk_5 Spelcontainer_Tuinwijk_3 Spelcontainer_Tuinwijk_4