Nieuws Hoogkerk vanaf 10 mei 2014

De wijkwebsite van Hoogkerk heeft een toenemend aantal storingen waardoor onder meer nieuwe berichten moeilijker geplaatst kunnen worden. Elk moment kan het beheersysteem verder of geheel geblokkeerd raken .Daarom zijn berichten over Hoogkerk na 10 mei jl. als voorzorgsmaatregel tijdelijk ondergebracht op een eigen pagina bij de Tuinwijk. Voor nieuwsberichten eerder dan 10 mei: Klik op www.hoogkerkgroningen.nl (nieuw venster). Ook zijn berichten zoveel mogelijk ondergebracht op de openbare Facebookpagina van de VWH.

Geslaagde Kookworkshop voor Mantelzorgers 4 november

Kookworkshop Mantelzorgers
In het kader van de Dag van de Mantelzorg werd er in De Leihof gekookt. Onder deskundige begeleiding van kok Pieter van restaurant “Gabriël” werden echte Grünninger gerechten gemaakt: mostersoep, povverd, krentjebij en arretjeskeek. Vijfentwintig mantelzorgers van Hoogkerk en omgeving deden mee aan deze gezellige en smaakvolle activiteit.
Foto aanklikken voor vergroting

Cursus Moluks-Indisch koken Dorpshuis Hoogkerk 1 september

rsz moluks indisch koken 22 april 2013-002
Wees er snel bij. Moluks-Indisch koken gaat weer van start op maandag 1 september a.s. De familie van Room begeleidt de cursisten  in de keuken van Het Dorpshuis Hoogkerk aan de Zuiderweg 70-4. De cursus Moluks-Indisch koken is 10x op maandag van 17.30 - 20.15 uur en de start is op 1 september a.s. De groep bestaat uit maximaal 8  personen. Na afloop van de kookles gezellig samen eten en opruimen.
Aanmelding via de familie van Room: 050-8795032 of 0649136392 of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kosten € 100, - voor 10x.
Foto aanklikken voor vergroting

Bericht uit de Verkeerscommissie van de VWH

rsz verkeersbord polmanstraatBebording Polmanstraat: De verkeerscommissie heeft een verzoek ingediend bij de gemeente om op de Polmanstraat een meer duidelijke bebording aan te brengen voor aanduiding van de juiste rijrichting Namelijk bij de Zuiderweg een aanduiding éénrichtingsweg en in combinatie hiermee op de hoek met de Elmersmastraat het verkeersbord gesloten rijrichting, met uitzondering voor fietsers.
Verkeersbord RVV C03
Verkeersbord RVV C02
 
Reden: 
In de Polmanstraat geldt één rijrichting vanaf de Zuiderweg maar dit is niet aangegeven bij de Zuiderweg. Pas voorbij de Polmanheem is een bord geplaatst met inrijverbod vanaf de hoek Elmersmastraat. Gevolg is dat bezoekers van de Polmanheem, dus vanaf de Zuiderweg, daarna soms direct terug over de Polmanstraat, dus tegen de rijrichting in, meteen weer de Zuiderweg willen oprijden. Zij komen dan geen verkeersbord tegen die hen de juiste richting aanwijst.  Bovendien is dit onveilig. Door de bocht in de Zuiderweg bij de Halmstraat en door de spoorwegovergang is vanuit de Polmanstraat weinig zicht op het aankomend verkeer over de Zuiderweg.

Lees meer...

Expositie Marjan Venema in kunstetalage de Leihof

Kunstetalage Marjan VenemaVanaf 1 juli is in de kunstetalage van de VWH-Kunstcommissie onder de Leihof is nu een nieuwe expositie met olieschilderijen door Marjan Venema, geboren en getogen in Hoogkerk. Ruim 10 jaar geleden is zij begonnen met schilderen in oliepastel, dit werd een serieuze hobby. Ze werkt bij de gemeente in de administratie, om haar hobby goed te kunnen uitvoeren heeft enkele uren ingeleverd van haar werk. Ze heeft oliepastel uitgekozen als materiaal. Dit materiaal spreekt haar aan vanwege de mogelijkheden met kleur.
Handen en gezichten zijn eigenlijk de moeilijkste onderwerpen. Marjan heeft daarom meteen zich hierin gespecialiseerd.
 

Lees meer...

Summer Kick Off 26 juni

Summer Kick off 26 juniBijna 70 kinderen hebben meegedaan aan de Summer Kick Off op donderdagmiddag 26 juni, die door het jeugdteam Hoogkerk was georganiseerd in en rond de Vensterschool. Buiten was er de kruiptunnel, de sponsbroek, met 2 personen tegelijk op ski’s lopen, Binnen een disco met blacklight, verder tafeltennis. De hele middag was konden de kinderen zelf fruitsticks maken en opeten.
Meer informatie over kinderactiviteiten is te krijgen bij Theresa Nanninga, Coördinator Kinderwerk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-49493793.

Zonneweide op Westpoort – cocreatie op zijn best.

Anneke de KoningIn de hele stad rukken zonnepanelen op. In veel straten spiegelen ze je tegemoet. Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat het opwekken van energie duurzamer moet! We willen af van de milieuvervuilende fossiele brandstoffen. We willen niet langer afhankelijk zijn van olie uit politiek instabiele gebieden. En in onze provincie ondervinden we de zeer ernstige gevolgen van de gaswinning. Allemaal redenen om te investeren in duurzame energie. Het opwekken van zonne-energie is een van de methoden, die een goed alternatief bieden voor olie, steenkolen en gas.
Het mooie van zonne-energie is dat het niet alleen veel beter is voor het milieu, maar dat het ook direct scheelt in de portemonnee. Hoe meer zonnepanelen je hebt, hoe minder stroom je van het elektriciteitsnet haalt. En in sommige situaties produceert een huishouden meer stroom dan dat het gebruikt en wordt je energieproducent in plaats van energieconsument.
Dat motiveert veel mensen om de stap naar zonne-energie te zetten.

Lees meer...