Groningen de Fontein Eikenlaan 255 Gronb 3
Inloopochtenden en loket levensvragen
Elke woensdag- en donderdagmorgen staan tussen 10.00 en 12.00 uur de deuren van De Fontein voor iedereen open, ook tijdens vakanties. Een persoonlijk gesprek, een kopje koffie, kunst bekijken, naar orgelmuziek luisteren, een kaars aansteken of rustig mediteren - het kan allemaal. Ook kunt u een kijkje nemen bij de weggeefkast of iets inbrengen voor de voedselbank.
Hebt u behoefte aan een luisterend oor, dan kunt u terecht bij Ruth Pruis.
 
Ruil- en weggeefkast
Hebt u spullen in huis die niet meer gebruikt worden, maar waarvan het jammer is om ze weg te gooien? U kunt ze kwijt in de ruil- en weggeefkast in de hal van De Fontein, waar anderen ze gratis kunnen meenemen. Er bestaat ook de mogelijkheid om te ruilen. U kunt brengen en halen tijdens de inloopochtenden.
 
Kunstroute
Posters: Fontein 1 VRIJ-Raamexpositie WEB2 en Fontein 2 Groter VRIJ-Raamexpositie WEB2
Begin dit jaar was in de Korrewegwijk de expositie ‘Raamexposities’ waarbij kunstenaars hun werk achter hun eigen raam, of dat van een buurtgenoot, tentoon konden stellen. Van maandag 27 september tot zondag 31 oktober volgen Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk. Ook deze wijken herbergen namelijk kunstenaars en creatievelingen die buurtgenoten en passanten kunnen verblijden met een blik op hun werk.
Elke kunstenaars heeft een poster voor het raam hangen met leuke weetjes en informatie. Vele van hen maken graag een praatje met het publiek. Ook zijn er kunstwerken te koop. De bijbehorende wandelkaart wordt halverwege september verspreid en komt op strategische plekken zoals De Fontein, buurt- en winkelcentra te liggen. Iedereen kan daar een kaart meenemen en de route lopen. Loop je mee?
 
Brei- en haakclub
In het najaar pakken we de draad weer op! Om de week komen wij op dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur samen in De Fontein om te breien en te haken voor diverse goede doelen. In eerste instantie breien wij mutsen, sjaals en wanten voor de kinderen uit de buurt die dat straks weer nodig hebben. Voor dit project zoeken wij nog versterking, dus kan je breien, ben je tweewekelijks beschikbaar op de dinsdagmiddag én heb je wel wat tijd (of materiaal: restjes wol en/of knopen) bij te dragen, laat dan vooral van je horen! Dat kan via de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefonisch (06-17984737).
Data: 5 oktober, 19 oktober, 2 november, 16 november, 30 november en 14 december
 
Film in De Fontein
 di 12 oktober 14.00 uur – Woodlawn (2015)
do 28 oktober 19.30 uur – Philomena (2013)
di 9 november 14.00 uur – Green book (2018)
do 25 november 19.30 uur – Ida (2013)
di 14 december 14.00 uur – The light between oceans (2016)
Een halfuur van tevoren gaan de deuren open en staat koffie en thee klaar.
 Kosten: vrijwillige bijdrage
 
Spreek smakelijk
Na een geslaagde eerste editie gaan wij op donderdagavond 14 oktober 2021, van 17.00 tot 19.30 uur (17h inloop, 17.30 uur diner) weer aan tafel in gesprek met elkaar. ‘Spreek smakelijk’ is een diner waarbij in kleine kring (maximaal 4 deelnemers per tafel), op een ontspannen en inspirerende wijze een gesprek wordt gevoerd over van te voren afgesproken onderwerpen. Hiervoor werken wij met placemats.
Het thema van onze komende avond luidt: ‘De kracht van relaties’. Over dit onderwerp staan op de placemat verschillende soorten uitspraken uit allerlei richtingen. Na een korte introductieronde kan iedere deelnemer daarop reageren en zelf eigen gedachten inbrengen.
Gespreksleiders: Riny van der Molen en Ruth Pruis
Kosten: deelname is gratis, vrijwillige bijdrage welkom
Opgave: vóór maandag 11 oktober via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De kracht van relaties-diner.PDF
 
Benedictijnse spiritualiteit voor het dagelijks leven
Benieuwd wat we van monniken kunnen leren over rust, aandacht en regelmaat? Wij – Nick Everts (Stadsklooster Groningen) en Ruth Pruis (Buurtkerk De Fontein) – zouden hier samen met jullie  bij stil willen staan.
Dit doen wij aan de hand van ‘Een levensregel voor beginners, Benedictijnse spiritualiteit voor het dagelijks leven’ van Wil Derkse. Dit boek laat zien dat zo’n kloosterregel nog altijd actueel is en ons ook buiten de kloostermuren kan helpen om aandachtig te leven. Maak kennis met begrippen als ‘conversio morum’ (elke dag een kleine verbetering), ‘stabilitas’ (trouw zijn aan je plek), ‘luisteren met aandacht’ en ‘gehoorzaamheid’. Ontdek wat dit in je eigen leven kunnen betekenen.
Data: woensdag 13 oktober, 10 november, 8 december, 12 januari, 9 februari, 9 maart en 13 april, van 19.30 tot 21.00 uur
Kosten: aanschaf boek
Locatie: buurtkerk De Fontein, Eikenlaan 255 – Groningen
Opgave: vóór 11 oktober, bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Fotoworkshop met als thema: Handen
Op zaterdag 16 oktober 2021 van 9.30 uur tot 12.00 uur wordt de dertiende fotoworkshop gehouden van het nieuwe seizoen in De Fontein. Deze workshop is bestemd voor iedereen die plezier heeft in fotograferen. Je hoeft geen uitgebreide kennis van fotografie te hebben. We beginnen de dag met een kort voorstel rondje en een inleiding op het thema en wat technieken. Geen moeilijke en technische termen maar met duidelijke en simpele voorbeelden leer je om mooie foto’s te maken. Het mooie thema van deze workshop is Handen. Daarna gaan de handen uit de mouwen en ga je aan de slag met je eigen fotocamera, mobiel of iPad, en helpen we elkaar een handje. Na afloop van de workshop sturen we allemaal 1 foto in, waar we vervolgens een mooie expositie van hopen te maken. Deelname is gratis, alleen de koffie/thee kost 1 euro. Belangstellende kunnen zich tot 9 oktober 2021 aanmelden bij Auke Faber (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 Allerzielen: voor wie steek jij een kaarsje aan?
Op dinsdag 2 november is de kerk van 10.00-19.00 uur open voor gemeenteleden en buurtbewoners om een kaarsje aan te steken voor een dierbare overledene.
 
Buurtsoep
Met ingang van 6 oktober 2021, iedere 1e woensdagmorgen van de maand tussen 12.15 en 13.30 uur, kunt u in De Fontein tussen 12.15 en 13.30 uur weer aanschuiven bij de buurtsoep. Kosten: een vrijwillige bijdrage.
Fontein Buurtsoep 1
 
Reisexpositie naar aanleiding van de zeven Werken van Barmhartigheid
Van 7 t/m 28 november wordt in buurtkerk De Fontein een tentoonstelling gehouden naar aanleiding van de zeven Werken van Barmhartigheid. Jeltje Hoogenkamp maakte zeven schilderijen en Corrie Kopmels zeven gedichten bij de thema’s de hongerigen voeden, de dorstigen laven, de naakten kleden, de vreemdelingen herbergen, de zieken en de gevangenen bezoeken en de doden begraven. Er liggen werkboekjes ter inspiratie en verdieping voor u klaar om tijdens het bekijken van de panelen te gebruiken.
Van harte nodigen we u uit om deze expositie te komen bekijken. Elke woensdag- en donderdagmorgen staan tussen 10.00 en 12.00 uur de deuren van De Fontein voor iedereen open. De toegang is gratis.
 
Voor actueel nieuws en informatie over diensten en activiteiten verwijzen we u naar onze website: www.defontein.info
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden