Opening Alzheimercafe Groningen Noord-002Het Alzheimer café Groningen Noord is sinds 11 september officieel geopend. Kunstenares Maya Wildevuur verrichtte de openingshandeling. Het Alzheimercafé is in het verzorgingscentrum Patrimonium Beukenlaan 36,  Selwerd. 'Een café waar het gezellig hoort te zijn, drempelloos maar ook over moeilijke dingen mag gaan', zei Christiaan Meyboom, regio-coördinator Noord Nederland. Groningen Noord heeft nu een centraal punt waar familie, mantelzorgers, buren iets voor elkaar kunnen betekenen en delen. 
Foto's aanklikken, druk eerst F11
 
Maya Wildevuur vertelde hoe zij in haar privéleven ook met de ziekte van  Alzheimer (dementie) te maken kreeg. "Haar werk kenmerkt zich door het gebruik van sterk contrasterende kleuraccenten, strakke, soms grillige vormen én emotionaliteit. De gelijkenis met dementie valt niet te ontkennen. Ook dementie laat zich zien in allerlei toonaarden en vormen en gaat niet voorbij aan emotionaliteit(Uit persbericht ZINN). Werk van Maya Wildevuur: Klik hier
Het gaat hier trouwens niet alleen om Alzheimer. Een mevrouw van 89 jaar vertelde hoe zij zorg droeg voor haar geestelijk gehandicapte dochter  van 57 jaar. 
 
Op 9 oktober en 13 november zijn de volgende onmoetingsbijeenkomsten om 19.30 uur (zie onderaan). 

Meer foto's: Klik hier  Klik op een foto, bovenaan is een loepje voor verdergroting. De knop "Acties" is voor downloaden in groot formaat. Of kijk naar de Diaserie 
Opening Alzheimercafe Groningen Noord-001 Opening Alzheimercafe Groningen Noord-006
Opening Alzheimercafe Groningen Noord-007 Opening Alzheimercafe Groningen Noord-013
Overige bijeenkomsten:

9 oktober - Wat is dementie?
Gelukkig is er een dokter in de zaal. Arnold Bisschop specialist ouderengeneeskunde en hoofd behandeling bij ZINN neemt u mee naar de wondere wereld van dementie. Wat verstaan we eronder, hoe uit het zich en welke medicijnen zijn er. 

13 november - Diagnose dementie! Help wat nu?
Dementie heeft gevolgen voor het gedrag, maar welke? Geja Boomsma, psycholoog bij Team290 kijkt samen met ons naar de veranderingen die op kunnen treden als gevolg van dementie. Ook zo nieuwsgierig of dat voor iedereen hetzelfde is? We verwelkomen u graag om dit te komen ontdekken.

De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om ca. 21.00 uur. De toegang is gratis.
Waar?  Grand Café, ZINN locatie Patrimonium, Beukenlaan 36 te Groningen.
 
Inlichtingen  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ellis ten Hoove, tel. (050) 752 5638 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Organisatie  Het Alzheimer Café Groningen Noord is een initiatief van Alzheimer NL in samenwerking met Dignis, Zorgen voor Morgen, Netwerk Dementie Groningen, Humanitas en ZINN locatie Patrimonium.
P.S.  Wilt u op de hoogte gehouden worden over het Alzheimer Café Groningen Noord?
        Stuurt u dan een berichtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden