Finissage Kunstproject 83 Noorderstation

Groepsfoto Kunstproject Zolitar
Zondag 25 november was de feestelijke afsluiting van het kunstproject nr 83 onder de naam Zolitar van de kunstenaars Apostolis Zolotakis en Frans-Jan Wind. Het gaat om een bewegende 3D projectie op het raam in een voormalig trappenhuis van het Noorderstation aan de van Oldenbarneveldlaan. Door meerdere projecties die met een verschillende snelheid bewegen, ontstaat het driedimesionale effect.

Nieuws van Samen Verder, taal-en cultuurproject in bibliotheek Selwerd

samen Verder 1
samen Verder 2
30 vrouwen van het Project Samen Verder zijn zaterdag 8 oktober naar de voorstelling All Inclusive van het NNT geweest. De voorstelling gaat over vluchtelingen en over het gegeven dat ieder mens op zoek is naar geluk. De voorstelling was boeiend en gaf stof tot nadenken. Het was ook een gelegenheid om de schouwburg te bekijken die prachtig verbouwd is.
De allochtone vrouwen van Samen Verder komen ieder dinsdag – en vrijdagmorgen van 9.00 tot 11.15 uur samen met Nederlandse vrouwen om de Nederlandse taal beter te leren en elkaar te informeren over de verschillende culturen. Ze zijn dan in de bibliotheek in de Vensterschool, een mooie ruimte waar ze ook gebruik kunnen maken van de computers en de boeken die er zijn. Alle vrouwen die meedoen krijgen 1 jaar een gratis abonnement van de bibliotheek. Maar ze gaan ook op stap naar theater en museum, en andere bezienswaardigheden. Samen eten staat ook wel op het programma.
 
Nieuwsgierig? Komt u gerust een keer kijken! Contactpersoon: Anneke Brandsen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-30182886
Foto's aanklikken voor vergroting

Lees meer...

Altijd op de hoogte van vergunningen in eigen buurt! Met en zonder smartphone/tablet

1 017
Op woensdag 29 juni heeft wethouder Roeland van der Schaaf officieel de app ‘OmgevingsAlert’ van de gemeente Groningen in gebruik genomen. Stadjers kunnen zich via de app laten informeren over vergunningen die bij hen in de buurt zijn aangevraagd. Het gaat onder meer om omgevings-vergunningen, bestemmingsplannen, verkeersbesluiten, sloopmeldingen en evenementenvergunningen.
Iedereen kan straks, dankzij de nieuwe app, op de hoogte zijn van aangevraagde en afgegeven vergunningen in de eigen buurt. De bewoner kan in de app zelf een straal om de eigen woning instellen waarbinnen hij of zij de meldingen wil ontvangen, bijvoorbeeld het postcodegebied.
Actief informeren
Wethouder Roeland van der Schaaf is verheugd over de nieuwe manier waarop de gemeentelijke bekendmakingen onder de aandacht worden gebracht. “Ik hoorde in de wijken vaak de klacht dat bekendmakingen moeilijk te vinden waren op de website van de gemeente Groningen. Nu ontvangen Stadjers de informatie over zaken bij hen in de buurt automatisch via hun smartphone of in hun mailbox. We voldeden aan de wettelijke eisen voor bekendmaken, maar nu voldoen we echt aan de vraag van de burger. Van passief publiceren naar actief informeren.”
Melding
Tot nu toe moesten burgers die willen weten wat er in hun buurt gebeurt de gemeentelijke website doorzoeken. Vanaf nu krijgen ze bij elke nieuwe aangevraagde vergunning in de eigen buurt een melding op hun smartphone of tablet.
Downloaden
Gebruikers kunnen de app downloaden in de app stores van Windows, Google play en IOS van iPhone en iPad onder de naam ‘Groningen – OmgevingsAlert’.
E-mailservice
Stadjers zonder smartphone of ipad kunnen zich abonneren op een e-mailservice om de laatste ontwikkelingen te volgen. Bovendien zijn alle vergunningen nu ook makkelijker te vinden via een loket op de website van de gemeente Groningen: https://gemeente.groningen.nl/bekendmakingen
(Ingezonden door de gemeente Groningen)

Wethouder van der Schaaf op taalproject "Samen Verder" in Bibliotheek Selwerd

wethouder van der schaaf Samen VerderVrijdag j.l. 22 januari is Roeland van der Schaaf, wethouder,  in de bibliotheek in Selwerd geweest en heeft deze morgen in de taalgroepen meegedaan. Dit was naar aanleiding van een bezoek van ons aan de raadsvergadering. afgelopen jaar. Hij gaf toen aan het leuk te vinden om te komen kijken bij ons. "Samen Verder" is een taalproject voor allochtone vrouwen in de bibliotheek in Selwerd van Educatie van het Noorderpoort. Hij was enthousiast! Hij heeft meegedaan in een beginnersgroep en in een gevorderdengroep. In de pauze las Nikoletta Lomvardia, allochtone cursiste, een zelfgemaakt gedicht voor waarin ze verwoordde waarom de cursus zo belangrijk voor de vrouwen is. Elke vrijdag komen zo'n 50 Nederlandse en allochtone vrouwen bij elkaar om de Nederlandse taal te oefenen, te spreken. Elke dinsdag krijgen deze vrouwen ook les van docenten van het Noorderpoort in lezen en schrijven. Dit project bestaat bijna 10 jaar. Er wordt nauw samengewerkt met alle instanties die in de Vensterschool gevestigd zijn, niet in het minst met de bibliotheek. De vrouwen krijgen een gratis jaarabonnement  van de bibliotheek en doen mee aan leesclubs die het Noorderpoort samen met de bibliotheek organiseert. Verder werkt het Noorderpoort nauw samen met het Centrum Jeugd en Gezin in de Vensterschool en WIJ Groningen.
Meer informatie over dit project bij Anneke Brandsen tel. 0596-572982 en 06-30182886
Op de foto overhandigt Nikoletta Lomvardia haar gedicht  aan de wethouder. Klik hier voor de tekst.
Klik op de foto voor vergroting
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 26 juli 2017
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden