FractievoorzittersDe Groningse gemeenteraad voert woensdag 6 juli het jaarlijkse Voorjaarsdebat. Dat is een belangrijke raadsvergadering. Want dan zeggen alle politieke partijen wat zij belangrijk vinden voor de gemeentebegroting van 2017. Wat moet er gebeuren in de Stad? Wat gaat er goed en wat niet? Hoe verdelen ‘we’ als Stad het geld? Burgemeester en wethouders (B&W) hebben in de Voorjaarsnota al gezegd wat zij belangrijk vinden. Ze willen bijvoorbeeld duurzaamheid extra impulsen geven.

Maar wat willen de elf politieke partijen in de gemeenteraad? Dat vertellen de fractievoorzitters (zie foto) hier alvast in het kort in de  Aankondiging in de Gezinsbode 29 juni (PDF downloaden of inzien. In het fotobijschrift staat ’10 fractievoorzitters’, moet zijn ‘11’)

Over alle wensen en ambities gaan de raadsfracties met elkaar en met het college van B&W woensdag 6 juli in debat. En ook over de vraag of de gemeentelijke tarieven omhoog moeten. Daar denkt het college over na. Want niet alle geplande bezuinigingen worden gehaald. Maar wat vinden de politieke partijen hiervan? Het Voorjaarsdebat is belangrijk voor de Begroting 2017 die het college nog moet maken.

Het Voorjaarsdebat begint woensdag 6 juli om 15.00 uur. Stadjers zijn van harte welkom op de publieke tribune. De raadsvergadering is ook live te volgen of later terug te zien via de website groningen.nl/gemeenteraad
Foto fractievoorzitters aanklikken voor vergroting
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden