Project Samen Verder 2 Project Samen Verder 1
Dinsdag, 1 maart. Vroeg ’s ochtends werd ik wakker. ‘Ga ik of niet’? , vroeg ik mijn zelf. Ik wilde bewegen maar ik was gewoon energieloos. Weken lang had ik in de winterdiep gebleven. Uiteindelijk, kreeg ik een hevige buikgriep.
Gebroken was ik! Maar ja, snel ging ik naar de badkamer en even kleding aan. Met een warm kopje thee en iets lekkers zat ik stil bij het tafeltje. Om 8.00uur had ik mijn dikke jas, handschoenen en laarzen aan. Mijn muts en oorwarm zijn op en mijn sjaal was goed gestrikt. Leek als een kabouter, ik pakte mijn fiets en vlucht naar buiten. ‘Brrrrrr!..... Heel koud!’, klaagde ik. “Winter is ook leuk hoor.”, herinnerde ik, dat wat mijn buurvrouw afgelopen zomer heeft tegen mij had gezegd. ‘Oké, laat het maar zo, `leuk!’, dacht ik sarcastisch.
Het duurde bijna dertig minuten op de fiets van Beijum tot de VensterSchool Selwerd.
Bij de Bibliotheek zit Samen Verder. Het is een leerrijk initiatief door het Noorderpoort. Daar ben ik lid van. Ze steunen meer dan vijftig vrouwen van verschillende landen om het Nederlands te leren. Alle vrijwilligers, jong en niet zo jong zijn goed opgeleid in hun eigen veld/terrein. Ze zijn heel enthousiast om ons te helpen. Elke ontmoeting is er leerzaams en leuks te doen. Vorig jaar hadden we ook schoolreis naar Bourtange en Borger. Nou, door de boekenkasten zag ik al paar vrouwen, die zitten in onze groep. Ze zijn altijd vroeg.  Ik liep heel voorzichtig naar achterin. Ik schaamte me erg want ik was heel lang afwezig geweest. ‘Goedemorgen!’ Ik schrok erg! ‘Goed om je weer te zien!’. Met een hoge toon hoorde ik het wel.
‘Hoe gaat het?’ Andere stem. ‘Alles goed?’ Oh wat lief! ‘We hebben je gemist!’. Klonk als mijn moeder! Ze namen hun ogen niet weg! Opeens zag ik paar klein zonnetjes schijnen boven mij. Ik zweette! Wat lekker warm!
Het is zomer in de winter bij Samen Verder!
 
Door Melany Marcos (uit de Filippijnen, 2 jaar in Nederland)
Samen verder is vrijdag en dinsdag van 9.00 -11.15 uur. Contact: tel. 06-30182886  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden