Onkruidteam1
Het oude vertrouwde Onkruidteam van Tuinwijk krijgt een nieuwe naam! Wat is het geworden vraagt u zich af? De keus is gevallen op: Tuinwijk Schoon. En om de werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren krijgen de mannen (er zijn op dit moment geen vrouwen die meedoen) een nieuwe outfit aangemeten waar de nieuwe naam Tuinwijk Schoon op prijkt.  Wist u dat het Onkruidteam al zo’n 15 jaar bestaat? Waarbij de vrijwilligers uit de wijk Jan Mulder en Martin Brouwers en voorheen Ramsoek, we hebben hem allemaal gekend, het voortouw namen om de wijk opgeruimd en netjes te houden met behulp van bewoners van Lentis: Hans, Bersim, Wolter en Boy. Ook zij zijn bewoners van de Tuinwijk, hoek Concordiastraat en Moesstraat, en helpen al jaren trouw mee op de maandag en dinsdagochtend de wijk schoon te houden. Daarbij wordt ook het zwerfvuil aangepakt.
 
We weten allemaal hoe de situatie was in de Tuinwijk van vóór de renovatie. Dat was in bepaalde opzichten niet best... Daar is na de renovatie verandering in gekomen. De samenstelling van bewoners van Tuinwijk is veranderd en het uiterlijk van de wijk is verbeterd en de bewoners zijn blij. Dat willen we graag zo houden! Het enige dat niet veranderd is, is ons Onkruidteam. Dat loopt in al die jaren door weer en wind de straten en brandgangen schoon te houden. Eerst even een bakkie doen in het oude Buurthuis. Tegenwoordig gebeurt dat in Buurtcentrum TuinPad. Ook daar smaakt de koffie prima voor de arbeid. Zeker als er ook nog een berg suiker in gaat!
De bewoners van Lentis zijn volwaardige bewoners van de wijk en worden bijzonder gewaardeerd voor hun bijdrage aan de wijk. Het Onkruidteam heeft altijd een kleine vergoeding ontvangen voor hun verdiensten. Bijvoorbeeld om een pakje ‘sjek’ te kunnen kopen. Deze vergoeding voor vrijwilligers is tegenwoordig afgeschaft, helaas, en er is nu een plan bedacht om de Woningbouwverenigingen en VVE’s in de Tuinwijk een vergoeding te vragen voor het Onkruidteam. Tenslotte hebben ook zij baat bij de inspanningen van het Onkruidteam. De meeste verenigingen hebben zonder problemen toegezegd te willen bijdragen om het voortbestaan van het Onkruidteam te waarborgen. Helaas is er nog 1 Woningbouwvereniging die de grote waarde van het Onkruidteam niet wil inzien en dus niet mee wil doen. De bewoners van de Tuinwijk hopen van harte dat daar verandering in komt! Het woongenot in de Tuinwijk wordt voor een groot deel bepaald door een nette schone buurt. *
 
Willem Weemhof is zo vriendelijk om zijn garage ter beschikking te stellen aan het Onkruidteam om het gereedschap dat gebruikt wordt tijdens het werk in op te kunnen bergen.
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden