13116519 553070891484917 111923816092800671 o 
Met deze bewonersbrief willen wij u informeren over de werkzaamheden die plaats gaan vinden in de Bessemoerstraat. In opdracht van de Gemeente Groningen gaat Reef Infra deze werkzaamheden uitvoeren. Om te zorgen dat voor iedereen de werkzaamheden zo goed mogelijk verlopen berichten wij u het volgende en stellen wij ons in het kort aan u voor.
Reef Infra: Reef Infra werkt samen met haar klanten aan infrastructurele projecten, zoals wegen en viaducten. Reef Infra bestaat uit de onderdelen wegenbouw, beton- en waterbouw, specialismen en geïntegreerde projecten. Met deze bedrijfsonderdelen is Reef Infra in staat om veel infrastructurele knelpunten in Nederland op een vernieuwende manier vorm te geven. Wij werken met regionale teams in de oostelijke en noordelijke helft van Nederland.
De werkzaamheden:
Afbeeldingen aanklikken voor vergroting (Muv. onderste afbeelding)
 • Fase 1 week 16 tot en met week 23 2016Fase 1: week 16 tot en met week 23-2016: Er zal in week 16 en 17-2016 gestart worden met de voorbereidende werkzaamheden, zoals het verplaatsen van de ondergrondse containers en dergelijke. Vanaf maandag 9 mei (week 19-2016) gaan de opbreekwerkzaamheden van start om de oude asfaltlagen en overige verhardingen te verwijderen. Hierna zal gestart worden met het grondwerk, funderingswerk, straatwerk en afsluitend het asfaltwerk (week 22). Hierna zullen nog enkele afrondende werkzaamheden moeten plaatsvinden.
  Bovenstaande werkzaamheden (fase 1) zullen vanaf maandag 9 mei plaatsvinden in een afgesloten werkvak tussen de kruising K. de Vriezestraat-Bessemoerstraat en de kruising Wilgenlaan-Bessemoerstraat (zie onderstaande afbeelding). Doorgaand verkeer door de Bessemoerstraat wordt gestremd en door bebording omgeleid. Van de werkzaamheden kunt u enige overlast ondervinden, maar uw woning/bedrijf aan de Bessemoerstraat blijft lopend bereikbaar. Tijdens de werkzaamheden is de Bessemoerstraat voor autoverkeer dus afgesloten en hierdoor zal het parkeren van uw auto moeten plaatsvinden in omliggende straten.
  Voor de start van de werkzaamheden zal de Bessemoerstraat vanaf maandag 9 mei (vanaf 7:30 uur) geheel autovrij moeten zijn. Graag vragen wij hiervoor uw medewerking.
  Ter plaatse van de aansluitende wegen (Radijsstraat, Concordiastraat, Fruitstraat) op de Bessemoerstraat zullen tijdens de uitvoering tijdelijke draaiplateaus gecreëerd worden. 
  Voor de gebruikers van de parkeervakken en boxen aan de achterzijde van de huisnummers 86 tot en met 180 aan Wilgenlaan zal een tijdelijke ontsluiting/doorsteek gemaakt worden naar de Moesstraat.

 • Bessemoerstraat Fase 2 week 23 en 24 2016 ca 15 weekFase 2: week 23 en 24-2016 (ca 1,5 week). Na afronding van fase 1 zullen vanaf eind week 23 de werkzaamheden in fase 2 (kruising Wilgenlaan – Wilgenpad) starten. Hier zal in hoofdzaak de bestaande klinker/tegelverharding worden verwijderd en een nieuwe asfaltconstructie worden aangebracht (inclusief bijkomende werkzaamheden). Week 24 zal naar verwachting het asfalt aangebracht worden in deze fase.
  Bovenstaande werkzaamheden (fase 2) zullen plaatsvinden in een afgesloten werkvak kruising Wilgenlaan-Bessemoerstraat en het Wilgenpad (zie bovenstaande afbeelding). Doorgaand verkeer over de Wilgenlaan, Wilgenpad en Bessemoerstraat wordt plaatselijk gestremd en door bebording omgeleid. Tijdens deze fase kan er geparkeerd worden aan de Bessemoerstraat op de nieuw gerealiseerde langsparkeervakken van fase 1.

 • Fase 3 week 24 en 25 2016 ca 15 weekFase 3: week 24 en 25-2016 (ca 1,5 week): De laatste werkzaamheden van het project (fase 3) zullen op de kruising K. de Vriezestraat plaatsvinden. Hier word de bestaande asfaltverharding opgenomen en een nieuwe elementenverharding aangebracht (plateau).
  Bovenstaande werkzaamheden (fase 3) zullen ook plaatsvinden in een afgesloten werkvak kruising K. de Vriezestraat (zie onderstaande afbeelding). Doorgaand verkeer over de K. de Vriezestraat en Bessemoerstraat wordt plaatselijk gestremd en door bebording omgeleid.
Overige informatie
Aan hulpdiensten verlenen wij te allen tijde medewerking aan een vrije doorgang bij calamiteiten; de hulpdiensten zijn door de Gemeente Groningen en Reef Infra ook op de hoogte gebracht van de geplande werkzaamheden en de inhoud van deze brief.
Mocht u na het lezen van deze nieuwsbrief nog vragen hebben dan kunt u deze sturen naar onderstaand mailadres (in werking vanaf 3 mei 12:00 uur) van Reef Infra.
Door omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in de uitvoering van het project. Indien dit zich voordoet, dan wordt u hierover geïnformeerd.
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (in werking vanaf 3 mei 12:00 uur).
 
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden