Kunstpad.info
Sinds een paar weken bestaat www.kunstpad.info, de website over kunst in de Groningse wijken Paddepoel, Tuinwijk en Selwerd.Enkele gedreven buurtbewoners hebben zich ingespannen om de kunstobjecten in de openbare ruimte in kaart te brengen, omdat zij het de moeite waard vinden om deze onder de aandacht van een ruimer publiek te brengen. Deze website is het resultaat van hun onderzoek.
Rondwandeling
De werkgroep Kunst organiseert op zaterdag 7 mei de eerste rondwandeling in de wijk langs een elftal openbare kunstwerken in Paddepoel. Op allerlei plekken langs het water, in het groen, in en aan gebouwen en langs de weg. U hoort van alles over achtergronden, ontstaan en vormgeving van deze kunstwerken. De rondleider is Jan Reemeijer, zelf beeldend kunstenaar in de wijk. Dit Kunstpad 1 is de eerste wandeling die door de werkgroep wordt georganiseerd. Er wordt gewerkt aan een vervolg met meerdere routes, ook langs de kunstwerken in Selwerd en Tuinwijk. Voor deze eerste uitvoering van de kunstwandeling worden de deelnemers van het eerste uur van harte uitgenodigd. Aan deze eerste rondleiding zijn geen kosten verbonden. U krijgt er zelfs een mooi vormgegeven minigidsje, met achtergrondinformatie over de route, de beelden en de kunstenaars bij. Er is plaats voor maximaal 15 personen. We verzamelen op zaterdag 7 mei om 10.45 uur bij het startpunt; De Sterrenkijker, het gebouwtje met de kinderopvang aan het Reitdiep vlakbij de Voermanhaven.
Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het telefoonnummer van Jan: 06 16642852
Lees verder op www.kunstpad.info...
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden