Tuinwijk in het Zonnetje informatieavodn18 november 2
Goed nieuws! Tuinwijk in het Zonnetje blijft doorgaan. Woningcorporatie De Huismeesters is eind 2014 nu ook een project gestart in de Tuinwijk. Huurders hebben nu de kans om zelf zonnestroom op te wekken op ‘eigen’ dak. In totaal kunnen 30 Tuinwijk-huishoudens in 2014 zich aanmelden voor zonnepanelen. Dit is een bijzonder project, want Tuinwijk wordt als ‘pilot-project’ gezien. Vanwege de goede resultaten de afgelopen twee jaar van Tuinwijk in het Zonnetje, krijgen Tuinwijkers als eerste de kans zich aan te melden in 2014: huurders in deze wijk hebben voorrang op huurders in de andere wijken in Groningen om in aanmerking te komen voor installatie van zonnepanelen.
Als je als huurder van De Huismeesters interesse hebt om de Tuinwijk nóg duurzamer te maken, is dit je kans. Samen energie opwekken in de wijk! De Huismeesters zorgt ervoor dat de zonnepanelen geplaatst en onderhouden worden, tegen een passende huurverhoging. De energiekostenbesparing die behaald kan worden, is minimaal zo hoog als de huurverhoging. Na aanmelding wordt door de installateur bekeken of woningen gunstig genoeg liggen en voldoende dakoppervlak hebben, voordat er een concreet aanbod aan de huurders gedaan kan worden.
Klik op de foto's voor vergroting
Zonneborrel
Tuinwijk in het Zonnetje informatieavodn18 novemberOp dinsdag 18 november werd daarom een informatieavond over zonnepanelen georganiseerd onder de naam “Zonneborrel”. Aanwezig waren Jos Idema en Greetje Al-Delaimy van De Huismeesters, Edwin Arends van Arends Techniek (PV leverancier en installateur) en Jan Willem Wennekes van Tuinwijk in ’t Zonnetje. De opkomst was boven verwachting: er zaten 17 mensen in de zaal in het nieuwe buurtcentrum TuinPad.
Nadat Jan Willem een algemene introductie had gegeven over het project, de Tuinwijk en zonnepanelen, kwam Jos Idema aan het woord. Hij vertelde namens De Huismeesters wat de plannen zijn, en welke spelregels er zijn voor het laten installeren van een “pv-systeem”. Kort gezegd, wat zijn de voorwaarden voor dit project: dat je huurder moet zijn, dat je woning voldoende geschikt moet zijn en dat je je op tijd aanmeldt. Maximaal dertig huurders van De Huismeesters in de Tuinwijk kunnen zich hiervoor aanmelden, onder het motto: ‘Wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ en ‘Op is op’!
Verder vertelde Edwin Arends van het installatiebureau over de nieuwe ontwikkelingen van zonnepanelen. Er is steeds meer mogelijk, ook bij oriëntatie op oost of west of een lage of juist hoge hellingshoek van het dak kan het tegenwoordig al goed uit om zonnepanelen aan te leggen.
 
Spontaan eindfeest bij succes
Er hing een goede en positieve sfeer en er werden veel vragen gesteld. Buurtbewoner De Winter werd zelfs zo enthousiast over het hele project, hij in al zijn enthousiasme aanbood voor een feestmaal te zorgen als dertig huishoudens zich aanmelden! Uiteraard alleen voor de dertig betreffende huishoudens ;-). Hier werd vrolijk en met applaus op gereageerd, dat zou zeker een geweldig resultaat zijn!
Idee Tuinwijk
Idee Comité Tuinwijk Banner Wijkwebsite
Update 31 mei 2018
Klik op de afbeelding!
 
Impressie sloop Buurtcentrum 19-24 september 2014
Sloop buurtcentrum door Luit Dijkstra
Klik op de afbeelding (Foto's door Luit Dijkstra)
Facebook Luisterwijk
Luisterwijk
Klik op de logo's
Zonnepanelen Tuinwijk  Informatie, deelname
Installatie Zonnepanelen Concordiastraat-38
Klik op de afbeeldingen!
Herinrichtingsblog Studentenbuurt 19
Herinrichting_Studentenbuurt_12_september_2011
Lees verder.... Klik ook op
Video's in HD: Klik hier
2 Tuinwijkvideo's Bessemoerpark/nieuwe Buurtcentrum van 1 en 18 april 2014
 bomen BMpark
Prunus in bloei (Inge Okken)
untitled3
Klik op de afbeeldingen!

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden